Μαρτυρίες για τον 35χρονο youtuber | “Του έδιναν 200 ευρώ για να μας χτυπάει”

Share on:

Σοκάρουν οι μαρτυρίες θυμάτων του Hayate ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη για κακοποίηση ατόμων με αναπηρία, σε live μετάδοση στο youtube.

Όπως είπαν δύο από τα θύματά του, ο Hayate τους χτυπούσε άσχημα, τους έφτυνε ενώ υπήρχαν περιπτώσεις όπου κάποιοι από τους χιλιάδες followers του, πλήρωναν μέχρι και 200 ευρώ για να τον δουν να χτυπάει ΑμεΑ.

“Με χτυπούσε άσχημα, με έφτυνε, μου έδινε μπουκέτα παντού στο σώμα” είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Red Dragon. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Hayate “έχει εκμεταλλευτεί πολλά άτομα. Το πιο άσχημο πράγμα είναι ότι έπαιρνε κορίτσια 15 έως 17 ετών, τις πότιζε αλκοόλ και με το ζόρι τις σήκωνε και τις έπαιρνε στο άλλο δωμάτιο”.

“Έχει χτυπήσει πολλά άτομα. Πλήρωναν οι haters μέχρι 200 ευρώ για να μας χτυπήσουν”, πρόσθεσε ο Red Dragon, o οποίος τον Νοέμβριο του 2022 είχε και ο ίδιος συλληφθεί για παρενόχληση δύο ανηλίκων .

“Έπαιρνε αυτός τα πολλά και εμείς τα ψίχουλα. Μας χρωστάει πολλά λεφτά, μισούσε άτομα που είναι ψηλά”, πρόσθεσε από την πλευρά του ο Βάρδος προσθέτοντας ότι ο Hayate όταν συνελήφθη ο άλλος youtuber στο Κερατσίνι “το έπαιζε πιο μαλακός”.

Ο Hayate θωρείται ο “πρωτομάστορας” των βίντεο στα οποία αποτυπωνόταν η κακοποίηση ατόμων με αναπηρία και μετρούσαν εκατομμύρια views. Ο “Αρχηγός, όπως ήταν επίσης γνωστός, είναι ένας 35χρονος που κατάφερε να μετατρέψει την κακοποίηση ανθρώπων σε “επιχείρηση παραγωγής χρήματος”. Μέσω τον κοινωνικών δικτύων, και κυρίως του youtube και του tiktok, ο “Αρχηγός” μετέδιδε εικόνες στην οποίες κατά καιρούς καταγραφόταν η κακοποίηση ΑμεΑ και εισέπραττε χιλιάδες ευρώ από τους “πιστούς” ακολούθους τους που δεν “χόρταιναν” να βλέπουν ανθρώπους να κακοποιούνται σε ζωντανή μετάδοση.

Ο 35χρονος έχει χιλιάδες followers που τους αποκαλεί “army”, δηλαδή “στρατό”, ενώ στο παρελθόν μία μητέρα είχε κάνει αναφορά για ξυλοδαρμό του παιδιού της.

Εμπνευστής του 42χρονου από το Κερατσίνι

Σημειώνεται πως ο γνωστός youtuber, είναι ο εμπνευστής του 42χρονου από το Κερατσίνι, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο. Μετά τη σύλληψη του 42χρονου, ο 35χρονος διέγραψε βίντεο και υλικό που είχε από τα social media, ωστόσο χθες επανήλθε με νέο βίντεο και συνελήφθη.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο Hayate, συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης για κακοποίηση ατόμων με αναπηρία σε ζωντανή μετάδοση σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης συνελήφθη από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής, 35χρονος για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό.

Ο ανωτέρω συνελήφθη στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά σκληροί δίσκοι και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Κατά τη σύλληψη του κατηγορουμένου στην οικία του ήταν παρόντα δύο άτομα με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης τα οποία, κατόπιν προηγούμενης εντολής Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Πηγή: thetoc.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE