Μαρουσάκης | Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Share on:

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη θα αρχίσει να μετακινείται προς το Αιγαίο φέροντας βροχές και καταιγίδες στην περιοχή.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργότερα μέσα στη μέρα, όμως θα παραμείνει μια αστάθεια προς τα δυτικότερα τμήματα, ενώ οι βοριάδες θα φέρουν πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική ηπειρωτική χώρα.

Σήμερα, Παρασκευή, από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά θα επιμείνουν οι συννεφιές με λίγες πρόσκαιρες ασθενείς βροχοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, ωστόσο θα είναι πιο έντονες οι βροχές μέσα στο Αιγαίο και κυρίως στο ανατολικό. Από το μεσημέρι και ύστερα, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν και θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες με ένταση 6-7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στην κεντρική και νότια Ελλάδα στους 16-18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην βόρεια και βορειανατολική χώρα δε θα ξεπεράσει τους 12-14 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, η πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις στα ανατολικά και βόρεια τμήματα είναι μικρή, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι κοντά στα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές κατά περιόδους, με τους ανέμους να πνέουν νοτιοανατολικοί με μέτριες εντάσεις και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 14 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Νέα κακοκαιρία από την Τρίτη (12/03)

Το Σάββατο (9/03) θα σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχεί η συννεφιά. Οι βόρειοι άνεμοι θα περιοριστούν κυρίως στα νοτιοανατολικά.

Από την Κυριακή (10/03) νέες θερμές αέριες μάζες από την κεντρική Μεσόγειο θα έρθουν προς την χώρα μας, με συνοδεία δυνατών νοτιάδων, με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να ανέβουν και πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου ιδιαίτερα στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ στην βόρεια Κρήτη ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει κοντά στους 23-24 βαθμούς Κελσίου.

Το ξεκίνημα της εβδομάδας (Δευτέρα 11/03), αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη άνοδος της θερμοκρασίας, ωστόσο από την Τρίτη (12/03) μέχρι και την Τετάρτη (13/03) αναμένεται νέα κακοκαιρία από την περιοχή της Ιταλίας. Η κακοκαιρία θα φέρει βροχές, αφρικανική σκόνη, πτώση της θερμοκρασίας, ενώ θα επικρατήσουν οι νότιοι άνεμοι.

Τέλος, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα έχει ήπιο καιρό, χωρίς έντονα φαινόμενα.

Πηγή: parapolitika.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE