Μαρινάκης | Ύψιστη προτεραιότητα οι αποζημιώσεις – Το συντομότερο δυνατό η καταβολή τους

Share on:

Οι αποζημιώσεις όσων επλήγησαν από τις πυρκαγιές αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον Action 24, οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν το συντομότερο δυνατό. «Δεν θέλουμε κανένας συμπολίτης να βρεθεί απροστάτευτος. Μόλις ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση  θα προχωρήσει το κράτος στις δέουσες καταβολές, δεν θα υπάρχουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις» διαβεβαίωσε.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τις εξελίξεις συνεχώς, σημειώνοντας πως αμέσως μετά την άφιξή του από τις Βρυξέλλες μετέβη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας. Επισήμανε ακόμη πως η μάχη με τις πυρκαγιές «είναι μία διαρκής μάχη που δεν ξεκίνησε τις δύο τελευταίες μέρες». Πρόσθεσε πως το τελευταίο 48ωρο είχαμε 47 ταυτόχρονες εστίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής και έπονται η προστασία των περιουσιών και των υποδομών και η προστασία των εκτάσεων

«Δεν είναι μία άσκηση εύκολη» είπε, σημειώνοντας παράλληλα πως «σε σχέση με πέρυσι έχουμε περισσότερα μέσα, και εναέρια και επίγεια και αύξηση του προσωπικού από 15.500 στις 16.500». Επιπλέον, όπως ανέφερε, η χρηματοδότηση των δήμων για τον καθαρισμό των εκτάσεων γίνεται πλέον νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πυρκαγιές ανά τη χώρα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Πηγή: naftemporiki.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE