Μαρινάκης | Την Πέμπτη η συζήτηση στη Βουλή για τις φωτιές

Share on:

Την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τις καταστροφικές πυρκαγιές, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, στη συζήτηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί εκτενώς στα στοιχεία για την αντιπυρική περίοδο, στις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα, αλλά και στις προτάσεις για τη διαχείριση των πυρκαγιών στο νέο κλιματολογικό περιβάλλον που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

«Αναμένουμε να γίνει γόνιμος διάλογος με στόχο την κατάθεση προτάσεων προς οφελος των πολιτών και της χώρας» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύσκεψη στο Μαξίμου την αποκατάσταση των δασών του Έβρου και της Πάρνηθας

Γνωστοποίησε παράλληλα πως αύριο Τρίτη 29 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό σύσκεψη με θέμα την αποκατάσταση των δασών του Έβρου και της Πάρνηθας με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή

Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ρόδο για να διαπιστώσει την πορεία καταγραφής και αντιμετώπισης των ζημιών από τις πυρκαγιές και θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στις πυρόπληκτες περιοχές του Έβρου

Σημειώνεται ότι σήμερα μετέβη στον Έβρο κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο και τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη. Στον Έβρο μαζί με τα στελέχη της κυβέρνησης βρίσκεται και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
Όπως σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, ενώ τα μέλη της κυβέρνησης θα ενημερωθούν για την εικόνα της πυρκαγιάς και την πρόβλεψη για την πορεία της.  «Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή  καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο, με στόχο την προστασία πρωτίστως της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών των πολιτών, των κρίσιμων υποδομών και του φυσικού περιβάλλοντος» τόνισε.

Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με παραγωγικούς φορείς εν όψει ΔΕΘ

Σημειώνεται ότι μεθαύριο, Τετάρτη 30 Αυγούστου ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη όπου, ενόψει της έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με πληροφορίες του skai


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE