Μαρινάκης | Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση της δημόσιας υγείας

Share on:

«Τους άξονες πάνω στους οποίους πρόκειται θα κινηθεί η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στις 17:00 στη Βουλή παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη μιας περιόδου σκληρής δουλειάς» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Και όπως τόνισε στόχος της κυβέρνησης είναι η ευημερία των πολιτών και η ανάπτυξη της χώρας με γρήγορα και στέρεα βήματα.

Μιλώντας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην πρόσληψη 250 διασωστών στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

«Εκδόθηκε χθες η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με στόχο την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας και των πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων σε νησιωτικές περιοχές» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνίζοντας σε ποιες περιπτώσεις τα κενά που υπάρχουν θα καλύπτονται από προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι σε περίπτωση μη κάλυψης των αναγκών τότε θα γίνεται απόσπαση του αρμόδιου προσωπικού από τους ΟΤΑ.

«Η ενίσχυση της δημόσιας υγείας είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Η παρέμβαση αυτή σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τις δεσμεύσεις μας για τη δημόσια υγεία στο σύνολό της», πρόσθεσε.

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE