Μαρία Μπονίκου| Σοκάρουν οι λεπτομέρειες και οι μαρτυρίες της δολοφονίας

Share on:

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος της ηθοποιού Μαρίας Μπονίκου, που βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της στην Αίγινα από τον ίδιο της τον γιό.

Η 73χρονη ηθοποιός βρέθηκε νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο 46χρονος γιος της ηθοποιού πρώτα την χτύπησε με βάζο και στη συνέχεια τη μαχαίρωσε σε διάφορα σημεία του κορμιού της. Όταν εντοπίστηκε ήταν σε έξαλλη κατάσταση και σε κακή ψυχολογία. Το περιστατικό αντιλήφθηκαν συγγενείς και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την ηθοποιό. Μεταβαίνοντας στο σπίτι προκειμένου να την ειδοποιήσουν, ήρθαν αντιμέτωποι με την εικόνας της μέσα σε λίμνη αίματος. Έφερε δύο τραύματα στο λαιμό, ενώ το κεφάλι της ήταν τυλιγμένο με μία σακούλα.

Η ξαδέλφη της ήταν αυτή που την βρήκε

Η κα Ζωή, ξαδέρφη της Μαρίας Μπονίκου, μίλησε για το πώς έφτασε στο σπίτι του θύματος και τι αντίκρισε μπαίνοντας στο χώρο.

«Την πήρα τηλέφωνο, δεν το σήκωνε. Τα φώτα όλα αναμμένα. Με ανησύχησε γιατί κάθε πρωί ο άνδρας μου κάθε πρωί που τάιζε τα ζώα μας, έβλεπε και τη Μαρία, γιατί και αυτή είχε. Και μου λέει “δεν την είδα τη Μαρία σήμερα, δεν την είδα καθόλου, δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο ξανά;”. Παίρνω και στο κινητό και στο σταθερό δεν το σηκώνει. Παίρνω την αστυνομία, τους ενημερώνω. Πήρα ξανά. Λέω “μπορούμε να πάμε να δούμε μήπως της συνέβη κάτι;”. Γιατί και η πόρτα ήταν ανοιχτή, η εξώπορτα», ανέφερε η ξαδέρφη του θύματος.

Η ίδια πήρε την πρωτοβουλία να μεταβεί στο σπίτι της ηθοποιού μαζί με τον σύζυγό της και ακόμη έναν γείτονά τους. «Μπήκαμε μέσα, στην αυλή, χτυπάγαμε πόρτες, παράθυρα. Ανοίγω τη σίτα και βλέπω το κλειδί πάνω στην πόρτα. Ανοίγω, τι ήταν να πω, καλύτερα να μην έμπαινα… Την αντικρίζω στη γωνία, εκεί στο τζάκι, πεσμένη, με τη σακούλα, στα αίματα, η λάμα αυτή που την έσφαξε, δίπλα. Μισόγυμνη από τον λαιμό μέχρι κάτω. Μόλις την είδα δεν μπόρεσα, έπαθα τέτοιο σοκ».

«Διαισθανόταν ότι θα τη σκοτώσει κάποια μέρα ο γιος της»

Η φίλη της και γειτόνισσά της, Μάδγα Τσαγγάνη μιλάει για τον γιό της Μαρίας Μπονίκου καθώς και για τα περιστατικά που είχε αντιληφθεί.

«Απέναντι ακριβώς από το σπίτι της Μαρίας Μπονίκου είναι το κτήμα και το σπίτι μου. Ήταν φίλη μου, είχαμε δουλέψει μαζί. Με τον άντρα της τον Μάνο που πέθανε πριν δυο χρόνια είχαμε επίσης δουλέψει πολλές φορές μαζί στο θέατρο, Όσο για τον Σπύρο. Παιδιά δεν το πιστεύω. Αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες για τους άλλους, μου συνέβη απέναντι από το σπίτι μου. Το παιδί αυτό, το είδα μωρό, μόλις είχε γεννηθεί.

΄Ήταν λίγο περίεργο άτομο. Έβριζε δυνατά… Καμιά φορά, όταν έγραφε κάποιο βιβλίο ο Μάνος μού έλεγε η Μαρία ότι γύρναγε και του έλεγε, “άντε μωρέ ψωνάρα”. Υπήρχε πρόβλημα. Ξέραμε ότι δεν δούλευε. Εγώ τον ήξερα, είχα τα τυπικά μαζί του. Το ακούω από χθες και δεν το πιστεύω. Δεν είχαν παλιότερα πρόβλημα τέτοιο, φωνάζανε. Εντάξει, όλες οι οικογένειες φωνάζουν. Μερικές φορές βλασφημούσε κιόλας. Αυτό που λένε στην Αίγινα είναι ότι έπρεπε η Μαρία να είχε έρθει να μας τα πει όλα. Θα γλίτωνε. Ήξερα ότι είναι λίγο περίεργος. Αμίλητος… Μαθαίνω τώρα ότι είχε προβλήματα πολλά και η Μαρία μαθαίνω ότι είχε πει σε κάποιον “αμάν, έτσι όπως κάνει αυτός θα με σκοτώσει καμιά μέρα”. Αυτή τη στιγμή λέω, τι άλλο τα ζήσω.

Η Μαρία μας έλεγε: “τι θα κάνω, δεν παντρεύτηκε”. Είχε μπει και σε μια δουλειά αυτός, μετά έφυγε. Κάποια στιγμή μετά τον θάνατο του Μάνου, η Μαρία τού είχε πει, “Ρε Σπύρο τι θα κάνεις, ο πατέρας σου πέθανε, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε” και εκείνος μου είπε ότι της απάντησε, “Αν πεθάνεις εσύ, θα τα πουλήσω όλα και θα αυτοκτονήσω”. Τα έχω χαμένα».

Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί ο 46χρονος

Σε τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη παρέπεμψε ο εισαγγελέας τον 46χρονο γιο της ηθοποιού, που συνελήφθη στις 4 Ιουνίου 2022 για τη δολοφονία της μητέρας του, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE