Μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Share on:

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις με στόχο την εξεύρεση λύσης ώστε να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα την ώρα που μαίνονται οι συγκρούσεις. Οι Ισραηλινοί συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς και η Χαμάς απαντά με εκτόξευση ρουκετών, ενώ ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα πως έπληξε «τρομοκρατικούς» στόχους, αναφερόμενος σε θέσεις του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Το Ιράν προειδοποίησε ότι είναι πιθανή «προληπτική ενέργεια» εναντίον του Ισραήλ τις προσεχείς ώρες τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις προετοιμασίες για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Γάζα. 

Η Χαμάς πάντως διαβεβαίωσε πως «δεν φοβάται» τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ, το οποίο έχει συγκεντρώσει στρατεύματα κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας, του παραθαλάσσιου θύλακα υπό τον έλεγχο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, το οποίο η ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εννοεί να εξαλείψει εντελώς. «Η απειλή (των δυνάμεων) της κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ) ότι θα εξαπολύσει χερσαία επίθεση εναντίον του λαού μας δεν μας φοβίζει κι είμαστε έτοιμοι», ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, ο Αμπού Ουμπέιντα, σε ηχογραφημένο μήνυμά του.

Σχεδόν 500.000 Ισραηλινοί έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας τους μέσα σε δέκα ημέρες, αφότου άρχισαν οι επιθέσεις της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου, δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού σε δημοσιογράφους σήμερα. «Περίπου μισό εκατομμύριο Ισραηλινοί εκτοπίστηκαν» εντός συνόρων του Ισραήλ, είπε. «Εκκενώσαμε όλο το νότιο Ισραήλ όλες τις κοινότητες κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, κατόπιν οδηγιών της κυβέρνησης (…) Κάναμε το ίδιο στον βορρά όπου 20 κοινότητες κοντά στα σύνορα (σ.σ. με τον Λίβανο) εκκενώθηκαν», διευκρίνισε.

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE