Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μέγαρα, Μάνδρα, Λακωνία και Ρόδο

Share on:

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνει η πυροσβεστική σε ΜέγαραΛακωνία και Ρόδο. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ βρίσκονται στα μέτωπα.

Αρνητική εξέλιξη με τη φωτιά στα Μέγαρα καθώς λίγο πριν τις 2:30 σημειώθηκε νέα σοβαρή αναζωπύρωση στο Μελετάκι. Πριν δύο ώρες όλα ήταν ομαλά στην περιοχή. Ο καπνός είναι πολύς και έντονος ενώ ενισχύθηκαν και οι άνεμοι άνοντας δυσκολότερη την προσπάθεια κατάσβεσης. Υπάρχουν πολλά πεύκα και κατευθύνεται με την ένταση του ανέμου στην περιοχή Κανδήλι.

Αναζωπυρώσεις και στη Ρόδο όπου στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα δάσους. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη σε διάφορα σημεία. Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη σήμερα (20/7) σε σχέση με χθες αλλά δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Το πρωί ήρθαν ενισχύσεις από Πειραιά και Κω.

Σοβαρή αναζωπύρωση παρουσίασε και η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στην Λακωνία, κοντά στο εκκλησάκι του Αη Γιαννάκη, με κατεύθυνση από Πυρί προς Λυκοβουνό. Στο ίδιο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά χθες. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί νοτιοανατοολικοί άνεμοι.

Το σημείο είναι δύσκολα προσβάσιμο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Καίει δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, ενώ άμεσα ξεκίνησε να επιχειρεί ένα ελικόπτερο. Νωρίτερα σήμερα, η φωτιά παρουσίασε σημαντική βελτίωση καθώς δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο.

Σημιεώνεται ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισκέφθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης (20/7) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες εξαγγελίες για τη δασική πολιτική με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και την προστασία των περιαστικών δασών του νομού Αττικής.

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE