Μητσοτάκης από Νταβός | “Θέλουμε να είμαστε πάροχος ενέργειας στα Βαλκάνια”

Share on:

Παρακολουθήστε live την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη , στη συζήτηση για την πράσινη μετάβαση με τίτλο “European Green Deal, Anyone?”. Στη συζήτηση με τον κ. Μητσοτάκη συμμετέχει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μάρος Σέφκοβιτς.

Η συζήτηση γίνεται στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που διοργανώνεται στο Νταβός, με τον πρωθυπουργό να έχει την ευκαιρία για πολύ σημαντικές συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως ανώτατα στελέχη μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας, οι οποίοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα.

Με τον αέρα της ανακτηθείσας πλέον επενδυτικής βαθμίδας και ρυθμών ανάπτυξης που ξεπερνούν σαφώς τον μέσο όρο της Ε.Ε., ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους στόχους της νέας τετραετίας της κυβέρνησης.

Το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συζητήσει εφ’ όλης της ύλης με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Foreign Policy.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνεντεύξεις στο CNN και το Bloomberg, ενώ το απόγευμα θα δει και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Κύρια σημεία από την συζήτηση

-Μητσοτάκης: Κρίσιμες για τις επενδύσεις στην Ευρώπη οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Απαραίτητο είναι να μειωθούν, ειδάλλως η ΕΕ θα είναι σε μειονεκτική θέση, προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις

-Μητσοτάκης: Θέλουμε να είμαστε πάροχος ενέργειας στα Βαλκάνια. Αποφασίσαμε πριν 5 χρόνια να απεξαρτηθούμε από τον άνθρακα, επενδύσαμε 7 δισ για την ενεργειακή μετάβαση. Έχουμε πλεόνασμα αιολικής ενέργειας τον χειμώνα και ηλιακής ενέργειας το καλοκαίρι, αλλά βραχυπρόθεσμα επενδύσαμε στο φυσικό αέριο. Στόχος είναι να γίνουμε εξαγωγείς καθαρής ενέργειας στο μεσοπρόθεσμο διάστημα και να βοηθήσουμε τους εταίρους μας στην απανθρακοποίηση. Η Αφρική έχει απεριόριστη δυναμική για την παραγωγή καθαρής ενέργειας και η σύνδεση με την Αίγυπτο είναι πολύ σημαντική.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE