Μητσοτάκης | Τα παιδιά μπορούν να είναι ευτυχισμένα και με γονείς του ίδιου φύλου

Share on:

Αντιμετωπίζουμε μια κοινωνική πραγματικότητα αίροντας μια σοβαρή ανισότητα, τόνισε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή. Η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση είναι και χρήσιμη και αναγκαία, είπε σε άλλο σημείο.

Ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αφορά μεταξύ άλλων την προστασία των παιδιών ενώ ανέφερε ότι στόχος είναι να αποδώουμε δικαιοσυνη στην καθημερινότητα συμπολιτών μας του ιδίου φύλου.

Κάνει τη ζωή αρκετών συμπολιτών μας καλύτερη χωρίς να στερεί τίποτα από τη ζωή των πολλών, είπε ακόμα.

Επεκτείνουμε τα δικαιώματα των παιδιών και σε εκείνα που ζουν με ομόφυλα ζευγάρια, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι το νομοσχέδιο εξισώνει τους πολίτες απέναντι στον πολιτικό γάμο.

Το σύμφωνο συμβίωσης αποτελεί μια χαλαρή σύμβαση που λύνεται μονομερώς με μία δήλωση ενώ το νομοσχέδιο δεν αναφέρεται καθόλου στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, υπογράμμισε.

Είναι λάθος να κατασκευάζονται ψεύτικοι στόχοι για να επιτεθούν κάποιοι με τα δικά τους πυρά, είπε σε άλλο σημείο.

Ευτυχισμένα παιδιά μπορούν να μεγαλώνουν και με γονείς του ίδιου φύλου καθώς η φύση κι όχι εκείνοι όρισαν τον σεξουαλικό τους προσπανατολισμο, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η αγάπη,, τόνισε σε άλλο σημείο.

Η λύση δεν βρίσκεται στην τυφλή άρνηση καταστάσεων που ήδη υπάρχουν, τόνισε.

Να μη συγχέουμε τη συντήρηση με την οπισθοδρόμηση συνέχισε και σε άλλο σημείο είπε ότι αυτό το νομοσχέδιο κάνει πράξη προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Για την παρένθετη κύηση είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με το νομοσχέδιο.

Στις μέρες δεν επιτρέπεται να αγνοούνται οι αντιφάσεις που έχουν δημιουργηθεί στη ζωή όπως τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από Έλληνες γονείς στο εξωτερικό και δεν μπορούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια.

Η δημοκρατία προϋποθέτει θεσμούς που εξελίσσονται τόνισε και ανέφερε ότι το ν/σ έχει την επιδίωξη να ενώσει και όχι να διχάσει. Ψαλμοί με αριστερές γροθιές δεν ταιριάζουν, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE