Σκέρτσος| Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει προβλήματα, αναγνωρίζει τις αστοχίες της και κοιτάζει μπροστά σε ρεαλιστικές λύσεις

Share on:

«Η μόνη καθαρή θέση διακυβέρνησης είναι αυτή του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ», έιπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Άκης Σκέρτσος στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

«Είδαμε και ακούσαμε ένα πολιτικό αρχηγό, τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι αναγνωρίζει προφανώς πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει προβλήματα, αναγνωρίζει τις αστοχίες της. Ξέρει όμως να αποφεύγει τον τοξικό λόγο και την παρελθοντολογία και να κοιτάζει μπροστά σε ρεαλιστικές λύσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σκέρτσος, αναφερόμενος στο χθεσινό debate το πολιτικών αρχηγών, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

«Είδαμε την πλήρη απομόνωση του Τσίπρα από την κεντροαριστερά. Κατέρρευσε η δήθεν συμμαχία της αριστεράς. (…) Είναι πρόταση ακυβερνησίας και παραλυσίας, χωρίς πραγματικές προγραμματικές συγκλίσεις και με πολλές ετερόκλιτες στρατηγικές». σημείωσε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Κοινώς μία σύγχρονη Βαβέλ», υπογράμμισε.

«Μάθαμε ότι ο κύριος Τσίπρας τελικά έχει μία κρυφή ατζέντα φορολόγησης εκ νέου των επιχειρήσεων, ο κύριος Ανδρουλάκης» θα προβεί σε καταργήσεις, «ο κύριος Βελόπουλος είναι υπέρμαχος των τοπικών νομισμάτων, ο κύριος Βαρουφάκης δεν έχει ιδέα πώς θα διαχειριστεί μία κρίση στα σύνορα» είπε, εξαπολύοντας τα πυρά του στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αν οι πολίτες επιλέξουν στην κάλπη της 21ης Μαίου έναν από τους παραπάνω, θα σχηματιστεί μια «κυβέρνηση παραλυσίας, παρατεταμένων διαβουλεύσεων, άρα μία συνθήκη πολιτικής αστάθειας η οποία ανακόπτει την εθνική προσπάθεια», υπογράμμισε ο κ. Σκέρτσος.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα άναρχο κόμμα – όπως παραδέχτηκε σε συνέντευξή του MEGA ο Αλέξης Τσίπρας – αφού είναι υγεία να υπάρχουν πολλές φωνές, αφού έχουν ως συγκολλητική ουσία τις ιδέες τους».

Επισήμανε συνεχίζοντας ότι «το πρόγραμμα της νέας Δημοκρατίας δεν ενέχει τον κίνδυνο νέας εποπτείας», σε αντίθεση με τα προγράμματα των υπόλοιπων κομμάτων.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μία σαφή πρόταση, να στείλουν όλοι επίσημα τα προγράμματά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος είτε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να κοστολογηθούν, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες πόσο στοιχίζει κάθε μέτρο, πόσο θα μας στοιχίσει κάθε μέτρο. Δεν ακούσαμε από κανέναν αρχηγό να ανταποκρίνεται στην πρόταση του πρωθυπουργού η οποία παραμένει στο τραπέζι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σκέρτσος αναλύοντας το χθεσινό debate των πολιτικών αρχηγών.

Είπε επίσης ότι το μόνο χειρότερο από ένα πρόγραμμα που κοστολογείται ως δημοσιονομικά εξωφρενικό όπως αυτό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πρόγραμμα που δεν μπορεί να κοστολογηθεί βρίθοντας από αόριστες προτάσεις και γενικότητες, από τίποτα συγκεκριμένο ώστε να μπορεί να αποτιμηθεί με ακρίβεια κι αυτό είναι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Είπε στη συνέχεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά ποντάρει στο μαύρο και αναφέρθηκε στη στάση του, έναντι της υπόθεσης του κόμματος Κασιδιάρη.

Στο σημείο αυτό, παρέθεσε όπως είπε, μερικά παραδείγματα για το τι σημαίνει στην πράξη για τις ζωές των ανθρώπων το δίλημμα μπροστά ή πίσω.

«Η Ελλάδα του 2023 είναι καλύτερη απ’ την Ελλάδα του 2019 αλλά και του 2015, γιατί η χώρα πραγματικά αλλάζει», τόνισε ενώ συμπλήρωσε ότι πιθανό έιναι το ενδεχόμενο δεύτερο market pass, εάν δεν υποχωρήσει ο πληθωρισμός.

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE