Ληστεία στον Βόλο| Κατέδωσε τον δράστη η μητέρα του

Share on:

Έξι μήνες μετά από την ληστεία, ο 35χρονος δράστης οδηγείτε στο Αστυνομικό τμήμα του Βόλου. Κατά την διάρκεια της ληστείας, στις 17 Δεκεμβρίου 2021,ο ίδιος φαίνεται να εισέρχεται σε κατάστημα take away καφέ στην οδό Λαρίσης με την απειλή όπλου και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του αποσπώντας 350 ευρώ από την 51χρονη υπάλληλο.

Η μητέρα του αναγνώρισε την ζακέτα του

Ο δράστης καλυμμένος με γυαλιά του σκι και ολοπρόσωπη μάσκα, δυσκόλεψε πολύ την αστυνομία. Έχοντας όμως υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης του καταστήματος και με καταθέσεις, αναγνωρίστηκε και μάλιστα από την ίδια του την μητέρα. Αιτία αυτής της αναγνώρισης φαίνεται να υπήρξε η ζακέτα που φορούσε, καθώς όπως ανέφερε «φορούσε τη ζακέτα που φορούσε και την προηγούμενη». Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το παντελόνι του με φωσφόριζέ λεπτομέρειες που βρέθηκε στο σπίτι του. Παρόλα αυτά πληροφορίες του magnesianews.gr, αναφέρουν ότι τον 35χρονο αναγνώρισε η μητέρα του, πιθανόν άθελά της και χωρίς να θέλει να τον ενοχοποιήσει.

Στην ερώτηση του αστυνομικού για το εάν η μητέρα είναι σίγουρη για τα λεγόμενα της, απάντησε “Τον γιο μου δεν γνωρίζω;”

Με ένταλμα του ανακριτή για ληστεία, κλοπή, οπλοφορία και οπλοχρησία συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του Α.Τ. Βόλου. Στην συνέχεια, οδηγήθηκε στα Δικαστήρια για να απολογηθεί και μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέα υπηρεσίας, κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο δράστης συνοδευόταν από τη συνήγορο υπεράσπισης και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκε ότι ήταν το άτομο που έκανε την κλοπή και τη ληστεία και εμφάνισε ως άλλοθι το ότι βρισκόταν με τη σύντροφό του, αν και τα στοιχεία που οδήγησαν στο πρόσωπό του φαίνεται να είναι ισχυρά αποδεικτικά.

Βεβαρυμμένο παρελθόν

Ο 35χρονος, που εργαζόταν τον τελευταίο καιρό ως τεχνίτης, είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για ληστείες και κλοπές την περίοδο που διέμενε στην Πελοπόννησο. Αφού πραγματοποιήθηκε συγχώνευση των ποινών του, εξέτισε το μέρος της ποινής που ορίζει ο νόμος στις φυλακές της Λάρισας και εν τέλη απολύθηκε με περιοριστικούς όρους. Ένας από αυτούς τους όρους ήταν η τακτική εμφάνιση του σε Αστυνομικό Τμήμα της Πελοποννήσου, όρος που καταπατήθηκε καθώς ο κατηγορούμενος δεν είχε εμφανιστεί για εφτά μήνες.

 Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, ανακλήθηκε η υφ’ όρον απόλυση για παραβίαση όρων αποφυλάκισής του.

Πηγή: ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE