Λίνα Μενδώνη | Ευτελές το ντοκιμαντέρ του NETFLIX για τον Μέγα Αλέξανδρο

Share on:

“Εξαιρετικά κακής ποιότητας μυθοπλασία, με ευτελές περιεχόμενο”, χαρακτήρισε το ντοκιμαντέρ του NETFLIX για τον Μέγα Αλέξανδρο, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Νίκης Δημήτρη Νατσιού.

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ ζήτησε από το υπουργείο Πολιτισμού να κινηθεί δικαστικά κατά της συγκεκριμένης πλατφόρμας, που – όπως είπε- «παραποιεί σκόπιμα τα ιστορικά στοιχεία για την προσωπικότητα του Μεγαλέξανδρου, παρουσιάζοντάς τον να έχει ομοφυλοφιλικές σχέσεις με τον επιστήθιο φίλο του τον Ηφαιστίωνα».

Η κ.Μενδώνη εξήγησε ότι δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε με τις δικές μας νόρμες και προσλαμβάνουσες τη μεγάλη αυτή προσωπικότητα, η οποία δεν χρειάζεται αυτόκλητους προστάτες της ηθικής του υπόστασης, απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα ανέφερε πως «Το υπουργείο Πολιτισμού δεν ασκεί λογοκρισία στην τέχνη, δεν χειραγωγεί, δεν περιορίζει ούτε προληπτικά ούτε κατασταλτικά», επισημαίνοντας ότι η λογοκρισία είναι ίδιον αυταρχικών καθεστώτων. Συμπλήρωσε, ότι τέτοια ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται από τη Δικαιοσύνη κι έτσι αξιολογείται και η περίπτωση του NETFLIX.

«Το υπουργείο Πολιτισμού, απαντά με αρχαιολογικό έργο σε μια πρωτοφανή έκταση στις Αιγές», κατέληξε η υπουργός Πολιτισμού.

Mε πληροφορίες των parapolitikwn


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE