Κύπελλο | Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0 (6-7 πεν.| Μεγάλη πράσινη βραδιά (vid)

Share on:

Ηρωϊκή πρόκριση στο Καραϊσκάκη πήρε ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων, κερδίζοντας στα πέναλτι 7-6 τον Ολυμπιακό και πλέον στα προημιτελικά θα συναντήσει τον Ατρόμητο. Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση δεν είχε κάποιο γκολ και μετά και την ισοπαλία 1-1 στη Λεωφόρο, οδηγηθήκαμε στη Ρώσικη ρουλέτα. Εκεί ο Ολυμπιακός βρέθηκε ένα πέναλτι πριν το εισιτήριο, αλλά ο Λοντίγκιν είπε «όχι» στον Καρβάλιο στη δέκατη εκτέλεση απαντώντας στον Πασχαλάκη που είχε πιάσει το πέναλτι του Μλαντένοβιτς. Ο Μαντί Καμαρά ήταν αυτός που αστόχησε στο πιο κρίσιμο πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα άουτ και το «τριφύλλι» του Τερίμ συνεχίζει στη διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε να παίζει με 4 σέντερ μπακ, τρία μπακ και χωρίς επιθετικό στο φινάλε, αλλά τα κατάφερε απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του.Το ντέρμπι δεν είχε θέαμα, αλλά συγκλόνισε στο φινάλε.

Ο Ολυμπιακός από την αρχή πίεσε ψηλά τον Παναθηναϊκό και στο 8’ μετά από παράλληλη σέντρα του Ορτέγκα από αριστερά ο Ναβάρο δεν βρήκε γεμάτη τη μπάλα στην κίνηση που έκανε στη μικρή περιοχή.
Όσο περνούσε η ώρα, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πατούσε καλύτερα στο χορτάρι και δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για υποσχόμενες ευκαιρίες.

Η πρώτη εξ αυτών προέκυψε στο 14’ μετά από σέντρα του Μαντσίνι από δεξιά και γυριστή κεφαλιά του Σπόραρ που έδιωξε σωτήρια ο Πασχαλάκης. Οι πράσινοι σκόραραν από στατική φάση στο 39’ αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφ σάιντ του Βέρμπιτς που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από το φάουλ του Μαντσίνι, ενώ στο 42’ ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του τριφυλλιού βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι μετά από εξαιρετική σέντρα του Χουάνκαρ αλλά το μονοκόμματο πλασέ που πραγματοποίησε πέρασε δίπλα απ’ το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να μην έχει πραγματοποιήσει τελική προς την εστία του Λοντίγκιν και τον Παναθηναϊκό να έχει τις δύο κορυφαίες ευκαιρίες.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι Πειραιώτες άσκησαν πίεση στο τριφύλλι, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει υπέροχα το σουτ του Φορτούνη μέσα από την περιοχή στο 59’ και τον Μασούρα να σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με το αριστερό στο 64’.

Μετά τις πρώτες παρεμβάσεις των δύο προπονητών, αφότου πέρασε η πρώτη ώρα αγώνα, ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον έλεγχο του ρυθμού χωρίς να γίνεται απειλητικός.

Ο Ολυμπιακός βγήκαν στην επίθεση με τον Μασούρα να επιχειρεί παράλληλο γύρισμα προς τον Ναβάρο και τον Λοντίγκιν να επεμβαίνει σωτήρια στο 75’ απομακρύνοντας τη μπάλα. Ο «κίπερ» του τριφυλλιού, μάλιστα, συνέχισε το ματς φορώντας προστατευτικό δίχτυ στο κεφάλι του.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 81’, με τους πράσινους να χάνουν πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κώτσιρας τροφοδότησε με τακουνάκι τον Σπόραρ που σούταρε με τη μία, αλλά ο Πασχαλάκης έσωσε την εστία του παραχωρώντας κόρνερ.

Στην τελευταία ευκαιρία πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Πασχαλάκης και πάλι έσωσε στο γυριστό σουτ του Βέρμπιτς στο 90+10’.

Το ντέρμπι οδηγήθηκε στην παράταση όπου η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκε στον Ολυμπιακό με τον Ποντένσε να βρίσκει τον Γιόβετιτς, η κεφαλιά του οποίου πέρασε άουτ (99’).

Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης πολλοί παίκτες πάθαιναν κράμπες, με τον Σπόραρ να γίνεται αναγκαστική αλλαγή. οι φιλοξενούμενοι είδαν αρκετούς παίκτες τους να ταλαιπωρούνται από μυϊκούς τραυματισμούς και αναγκάστηκαν να προβούν σε αλλαγές. Με τον Ακαϊντίν να κάνει ντεμπούτο, παίζοντας… σέντερ φορ, τον Κώτσιρα δεξί εξτρέμ και τον Σένκεφελντ να περνάει στα στόπερ, δίπλα στον Γεντβάι, με τον Αράο να ανεβαίνει στα χαφ!

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε της παράτασης και το ματς οδηγήσει στη διαδικασία των πέναλτι.

Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι:

Αϊτόρ 0-1.
Ροντινέι 1-1.
Πέρεθ 1-2.
Μαρτίνς 2-2.
Αράο 2-3.
Γιόβετιτς 3-3.
Γέντβαϊ 3-4.
Ποντένσε 4-4.
Μλαντένοβιτς – απόκρουση Πασχαλάκη.
Καρβάλιο – απόκρουση Λοντίγκιν.
Κώτσιρας 4-5.
Βρουσάι 5-5.
Βαγιαννίδης 5-6.
Ορτέγκα 6-6.
Σένκεφελντ 6-7.
Καμαρά άουτ.

Ο διαιτητής Χίγκλερ δεν επηρέασε την έκβαση του ντέρμπι. Δεν είχε κάποια αμφισβητούμενη φάση, άλλωστε, ενώ και στην φάση του ακυρωθέντος γκολ του Βέρμπιτς, υπήρξε οφσάιντ στο ξεκίνημα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ / 4-4-2): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόι, Μπιανκόν (115’ Ιμπόρα), Ορτέγκα, Καμαρά, Έσε (100’ Καρβάλιο), Αλεξανδρόπουλος (63’ Ποντένσε), Μασούρας (91’ Γιόβετιτς), Ναβάρο (106’ Ζέλσον Μάρτινς), Φορτούνης (115’ Βρουσάι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Λοντίγκιν, Βιαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Αράο, Χουάνκαρ (96’ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα (67’ Πέρεθ), Μπερνάρ (67’ Ζέκα), Μαντσίνι (105’ Σένκεφελντ), Σπόραρ (105’ Ακαϊντίν), Βέρμπιτς (98’ Αϊτόρ).

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE