Κύπελλο Ελλάδας | Άρης – Νίκη Βόλου 3-0 | έφυγε για τον ημιτελικό

Share on:

Ο Άρης έκανε το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος.

Οι Κίτρινοι με τα δύο γκολ του Νταρίντα (61′, 94′) και ένα του Σουλεϊμανοφ (95′) κέρδισαν τη Νίκη Βολου με 3-0 και πλέον την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψουν στην πόλη της Μανγησίας για να τελειώσουν τη δουλειά και να «σφραγίσουν» την πρόκρισή τους.

Η εικόνα του αγώνα

Παρόλα αυτά, οι Κίτρινοι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να βρουν τρόπο να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα των φιλοξενούμενων που αμύνθηκαν υποδειγματικά.

Ο Λορέν Μορόν επιχείρησε σε τρεις περιπτώσεις να βρει το γκολ δίχως αποτέλεσμα, ενώ ίδια κατάληξη είχαν και τα σουτ του Γιάννη Φετφατζίδη και η ατομική ενέργεια του Φεράρι. Το γκολ του Νταρίντα στο 30ο λεπτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Μορόν στο ξεκίνημα της φάσης και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο.

Ο Άκης Μάντζιος στην προσπάθειά του να αλλάξει πράγματα και να κάνει την ομάδα του ακόμα πιο επιθετική έκανε τριπλή αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Πέρασε στο ματς τους Βερστράτε, Σουλεϊμάνοφ και Οντουμπάτζο, ενώ λίγο μετά έβαλε και τον Σαμόρα.

Ο Άρης συνέχισε να είναι και πάλι επιθετικός και κατάφερε στο 61′ να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με το γκολ του Νταρίντα αυτή τη φορά να μετρά μέσω υπόδειξης του VAR, αφού αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Το γκολ αυτό απελευθέρωσε τους Κίτρινους που βρήκαν περισσότερους χώρους στην αντίπαλη άμυνα, όμως οι περισσότερες προσπάθειες σταματούσαν πάνω στον εκπληκτικό Γκαραβέλη που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Τελικά, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Άρης πέτυχε όσα δεν κατάφερε σε όλα τα προηγούμενα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βλαντιμίρ Νταρίντα βρέθηκε στην περιοχή σε θέση φορ και με ωραία κεφαλιά έκανε το 2-0 στο 94′ και ένα λεπτό αργότερα ο Σουλεϊμάνοφ με εκπληκτικό πλασέ έβαλε και τρίτο γκολ και ουσιαστικά έστειλε με το… ενάμιση πόδι τους Κίτρινους στους «4» του θεσμού.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια (46′ Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Ντουκουρέ (46′ Βερστράτε), Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (57′ Σαμόρα), Φετφατζίδης (46′ Σουλεϊμάνοφ), Σαβέριο, Μορόν.

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Ανδρέου, Στίκας, Αναστασίου, Κυριακίδης, Λίταινας (57′ Ριμπέιρο), Γαβριηλίδης, Πολίτης (83′ Τοπαλίδης), Κρητικός (72′ Ναα), Τζιώρας (57′ Παναγιωτίδης λ. τρ.) (83′ Βουκελάτος).

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE