Κρήτη | Σπαραγμός στην κηδεία του Αντώνη – Παρόν και ο Ανδρουλάκης

Share on:

Το λευκό φέρετρο με τη σορό του άτυχου 36χρονου Αντώνη μόλις έχει φτάσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο όπου στις 12 θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.

Ο κουνιάδος του 36χρονου δεν άντεξε και λιποθύμησε. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες

Οι συγγενείς, οι φίλοι και όλη η Ελλάδα που τον γνώρισε μέσα από την τραγωδία του θα του πουν το ύστατο χαίρε.

Ο Αντώνης, ο άνθρωπος με το χαμόγελο πάντα στα χείλη παρά τις κακουχίες της ζωής, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον Άγιο Νικόλαο.

Του άρεσε να ταξιδεύει με το πλοίο παρά το γεγονός ότι δεν γνώριζε κολύμπι. Το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς το έκανε συχνά όμως την περασμένη Τρίτη έμελλε να είναι το τελευταίο του όταν βρήκε τραγικό θάνατο απωθούμενος από μέλη του Blue Horizon πάνω στον καταπέλτη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κηδεία:

Στην εξόδιο ακολουθία του Αντώνη Καρυώτη, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, παρέστη το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη:

Η ελληνική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη. Στη σκέψη μας υπάρχει ένα τεράστιο «γιατί». Γιατί κάποιοι έχουν αποκτηνωθεί κι συμπεριφέρονται με βίαιο και αποτρόπαιο τρόπο σε αδύναμους συνανθρώπους μας.

Έχουμε χρέος να μη γίνει η κοινωνία μας μια ζούγκλα ανισοτήτων, βιαιότητας και διαφθοράς. Και αυτός είναι ο ρόλος τους κράτους. Πρέπει όλοι να σκεφτούμε: Αν το λιμενικό ήταν εκεί, αν υπήρχε η παρουσία του κράτους, ίσως σήμερα ο Αντώνης να ζούσε.

Μας αξίζουν περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν καθημερινά και απ’ όσα οδήγησαν δυστυχώς στην αποτρόπαια δολοφονία αυτού του ανθρώπου, του Αντώνη Καρυώτη, που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας ως ο καθρέφτης της κοινωνίας, που πρέπει να αλλάξουμε θέτοντας στο επίκεντρο τους αδύναμους συνανθρώπους μας.

Με πληροφορίες του cretapost


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE