Κραυγή αγανάκτησης από τον πατέρα της Καρολάιν| «Θα κάνω τα πάντα ώστε να μην τον ξαναδεί η κόρη του» 

Share on:

Το δικαστήριο επέβαλε ισόβια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021, με την οικογένεια της άτυχης κοπέλας να δηλώνει ικανοποίηση για την ποινή.

«Η απόφαση αποτελεί σίγουρα μία ικανοποίηση και μία δικαίωση. Όμως θέλουμε το παιδί μας πίσω. Και δυστυχώς, η Κάρολαϊν δε γυρίζει πίσω. Ο πόνος μας παραμένει», λέει η οικογένεια της Καρολάιν στην πρώτη τους δήλωση αμέσως μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Ισόβια χωρίς την χρήση ελαφρυντικού

Ισόβια χωρίς την αναγνώριση κάποιου ελαφρυντικού επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Πρόσθετη ποινή 10 χρόνια κάθειρξη για τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας καθώς και χρηματική ποινή 10 χιλιάδων ευρώ και πρόσθετη ποινή για την παραπλάνηση των αρχών, ύψους 4 ετών φυλάκισης.

Η υπεράσπιση του καταδικασθέντος ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών, επικαλούμενη το λευκό του ποινικό μητρώου, όσο και την μετέπειτα καλή του συμπεριφορά όσο καιρό είναι κρατούμενος.

Το πρώτο αίτημα αφορούσε στην αναγνώριση ελαφρυντικού για σύννομο βίο. Απορρίφθηκε μεταξύ άλλων και για το γεγονός ότι ο Αναγνωστόπουλος αγόρασε ένα οικόπεδο στο όνομα του παρά το γεγονός ότι η οικογένεια της Καρολάιν είχε προσφέρει για την αγορά του 50 χιλιάδες ευρώ. Το δεύτερο αφορούσε την καλή διαγωγή του στην φυλακή. Απορρίφθηκε διότι κρίθηκε ότι ο χρόνος της κράτησης του είναι λίγος για να ληφθεί υπόψη ένα τέτοιο ελαφρυντικό.

« Θεωρώ υπερβολή να λέμε τα εγκλήματα που τέλεσε μια “παραφωνία” στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα. Τι να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του, όταν τη σκότωσε; Θεωρώ αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικές περιστάσεις. ;Hταν καλός με την οικογένεια του, την οποία όμως στο τέλος εξόντωσε» είπε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας.

Ξεσπά ο πατέρας της Καρολαίν

«Κανένα διάστημα παραμονής στη φυλακή δεν μπορεί να φέρει πίσω την όμορφη κόρη μου. Είμαι όμως ικανοποιημένος που το δικαστήριο δεν πίστεψε τις χυδαίες ανοησίες που ξεστόμισε κατά την απολογία του. Είμαι ακόμη περισσότερο ευχαριστημένος γνωρίζοντας ότι θα εκτίσει την ποινή του στον Κορυδαλλό, την σκληρότερη φυλακή στην Ελλάδα που έχει ένα από τα χειρότερα συστήματα στην Ευρώπη».

«Όταν εν τέλει συμπληρώσει την ποινή του, για την οποία πολλοί πιστεύουν ότι ίσως να μην την εκτίσει, θα είναι ένας αλλαγμένος άνδρας, ένας σπασμένος άντρας, πολύ μεγαλύτερος από την αληθινή του ηλικία», είπε ακόμη ο Ντέιβιντ Κράουτς και συνέχισε:

«Τώρα που ορίστηκε η μοίρα του, η Σούζαν κι εγώ μπορούμε να προχωρήσουμε. Σκοπεύω να δώσω στη Λυδία το επώνυμο της μητέρας της έτσι ώστε να μην συνδεθεί ποτέ με αυτό το απεχθές πλάσμα. Και θα εξασφαλίσω ότι δεν θα δει ποτέ την κόρη του ή θα έχει οποιαδήποτε επαφή μαζί της».

«Η Καρολάιν έγινε σύμβολο στον αγώνα κατά της βίας των γυναικών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αθανάσιος Χαρμάνης.

Πιθανόν να ασκηθεί έφεση

«Το θέμα είναι αν θέλει ο ίδιος ο εντολέας μου να προσφύγει προκειμένου να δικαστεί από άλλους δικαστές σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο», είπε ο δικηγόρος του Μπάμπη, ο κ. Παπαϊωαννίδης. 

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος άκουσε την απόφαση ατάραχος και βγήκε από τα δικαστήρια με το κεφάλι ψηλά…


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE