Κούγιας για Πισπιρίγκου | «Θα αθωωθεί – Για εμένα είναι ψυχική δοκιμασία»

Share on:

Ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Το δικαστήριο έκρινε πως η 34χρονη σκότωσε την 9χρονη κόρη της με κεταμίνη. Ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, υποστηρίζει πως είναι πεπεισμένος για την αθωότητά της και έκρινε πως στο Εφετείο θα υπάρχει ανατροπή.

«Σήμερα δοκιμάστηκε και η αντοχή τακτικών δικαστών και ο θεσμός των ενόρκων. Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας η πλειονότητα των ενόρκων έδειξαν ασέβεια. Ειδικά οι κυρίες ήταν με ένα κινητό στο χέρι και αντάλλαζαν μηνύματα. 98 δικασίμους το έβλεπαν όλοι», είπε ο κ. Κούγιας.

«Ζω μέσα στον χώρο της δικαιοσύνης 50 χρόνια, είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση και το κυριότερο από όλα να διατυμπανίσω ότι η κρίση για την κατηγορουμένη θα είναι αθωωτική. Σήμερα έγινε το πρώτο δικαστήριο, καταφέραμε και αναδείξαμε θέματα που ούτε η ανάκριση, ούτε η προανάκριση ανέδειξαν ποτέ. Είχαμε την υποστήριξη κορυφαίων επιστημόνων», συμπλήρωσε.

«Το δικαστήριο έμεινε με τη γνώμη του Ράικου, ενός τοξικολόγου που έγινε στα 50 του χρόνια αφού προηγουμένως ήταν χημικός. Τον επέλεξαν εκτός πίνακα, ο ίδιος ο κ. Μπουζιάνης τον άδειασε, είπε πως σεβάστηκε την άποψή του. Αυτή είναι η δικαιοσύνη, πρέπει να τη στηρίξουμε. Σεβαστή η δικαιοσύνη, σεβαστότερα τα δικαιώματα της κατηγορουμένης. Υπάρχει δεύτερος βαθμός και υπόθεση που εξελίσσεται», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

«Ειλικρινά χαίρομαι που επιλέγομαι για αυτές τις υποθέσεις αλλά είναι και για εμένα ψυχική δοκιμασία όταν έχω πειστεί για την αθωότητα ενός ή μίας κατηγορουμένης να ανατρέπεται αυτό και στο πρώτο δικαστήριο. Πολλές υποθέσεις που έχω χειριστεί έχουν ανατροπή στο Εφετείο, προσωπικά είμαι πεπεισμένος για την αθωότητα της κ. κατηγορουμένης. Από τη μεριά μου έκανα τα πάντα», είπε.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αιτήθηκε ελαφρυντικά ενώ ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως τον εξέπληξε το γεγονός ότι το δικαστήριο πήρε την απόφαση ομόφωνα. «Είμαι βέβαιος για την αθωότητα. Περιμένω με νομική αγωνία να καθαρογραφεί η απόφαση και σε ποιο αποδεικτικό στοιχείο βασίστηκε», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες του skai


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE