Κουμπούρης | Αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς προαπαιτούμενα

Share on:

Την άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα ζητούν σύσσωμοι οι συνταξιούχοι της χώρας, που προχώρησαν σε νέα δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας. Ζητούν παράλληλα αύξηση των συντάξεων καθώς, όπως υποστηρίζουν, αδυνατούν να επιβιώσουν.

Η περικοπή των συντάξεων και η φτωχοποίηση σε συνδυασμό με την ακρίβεια και την υγεία αποτελούν κορωνίδα στα προβλήματα των συνταξιούχων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμο Κουμπούρη.

Σε συνέντευξη του στη Valuenews.gr και τη δημοσιογράφο Γεωργία Ζιαγάκη κος Κουμπούρης έκανε λόγο για διεκδίκηση άμεσων λύσεων στα προβλήματα της υγείας.

Ειδικότερα:

Δυναμική κινητοποίηση συνταξιούχων με βασικό αίτημα την αύξηση συντάξεων

« Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα προβλήματα που έχουν φορτώσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα στους συνταξιούχους. Ξεκίνησαν με τις περικοπές των συντάξεων, της κυρίας ή της επικουρικής, με τα δώρα που ακόμη δεν ξέρουμε αν θα δοθούν, με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία, αλλά και με την γενικότερη εικόνα που επικρατεί στον τομέα της υγείας. Τα παραπάνω είναι δικαιώματα που έχουμε δουλέψει όλη μας τη ζωή.

Επομένως, οι αγώνες μας αλλά και η χθεσινή μας κινητοποίηση έχει σχέση με τη διεκδίκηση όλων των προβλημάτων μας, τα οποία έχουμε υποστεί για χρόνια. Αλλά και ειδικότερα αυτή την περίοδο καθώς πλησιάζει το Πάσχα, το δώρο του Πάσχα αποτελεί δικαίωμα μας. Ακόμα και η προσωπική διαφορά, που αποτελεί ένα τέχνασμα για να μας κόψουν τις συντάξεις. Και φυσικά μια σειρά από δικαιώματα, όπως είναι η αύξηση των συντάξεων μας στην ακρίβεια που βιώνουμε καθημερινά και στον πληθωρισμό, που πρέπει να γίνει άμεσα γιατί οι συνταξιούχοι υποφέρουν, οι συντάξεις μας έχουν φθάσει στα τάρταρα. Ο αγώνας μας είναι αγώνας που θα συνεχιστεί, γιατί σε όλα αυτά προστίθενται και τα προβλήματα της υγείας, με δομές που παραμένουν κλειστές, ενώ επίσης ζητάμε να δημιουργηθούν και δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας ».

Να δοθούν άμεσα τα αναδρομικά των 11μηνών

« Τα επόμενα βήματα είναι η συγκέντρωση που θα κάνουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 9:00 στις 17 του Απρίλη, την ημέρα της απόφασης. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και η θετική απόφαση που πάρθηκε για να δοθούν 11 μήνες τα αναδρομικά και ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί. Στη συνέχεια, ακολουθεί και η Πρωτομαγιά, όπου συμμετέχουμε και εμείς στις μαζικές κινητοποιήσεις. Δε θα σταματήσουμε, μέχρι να δικαιωθούμε, καθώς δε βλέπουμε άλλον δρόμο.

Δηλώσεις κατά καιρούς έχουν γίνει από τη μεριά της κυβέρνησης, δεν μπορεί όμως από το 2015 να πηγαίνουν τα αναδρομικά των 11μηνών σαν έναν άταφο νεκρό και να μας υπόσχονται, να λένε και να ξελένε. Να εφαρμόσουν αμέσως τις αποφάσεις που είναι θετικές και να αποδώσουν τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους. Χωρίς δικαστήρια και χωρίς προαπαιτούμενα.

Η περικοπή των συντάξεων μας και η φτωχοποίηση μας σε συνδυασμό με την ακρίβεια και την υγεία είναι στην κορωνίδα των προβλημάτων και της ζωής μας, για να ζήσουμε αξιοπρέπεια ».

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE