Κορυφώνονται οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις σε Πάτρα, Ξάνθη και Ρέθυμνο

Share on:

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη τη χώρα και τα βλέμματα συγκεντρώνονται σε Πάτρα, Ξάνθη και Ρέθυμνο που φημίζονται για τις Απόκριες.

Στην Πάτρα, πάνω από 60.000 καρναβαλιστές με 181 πληρώματα, ξεπερνώντας φέτος κάθε προηγούμενο, θα «πλημμυρίσουν» τους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας για το Πατρινό Καρναβάλι 2024. Στη Μεγάλη Παρέλαση προπορεύονται τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου κι ακολουθούν τα πληρώματα με τα άρματα και τις κατασκευές τους. Ένα εντυπωσιακό πανόραμα χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης, και πάνδημης συμμετοχής σε μια ατμόσφαιρα γενικευμένης γιορτής.

Οι παρελάσεις ακολουθούν την οδό Κορίνθου και έχουν ως αφετηρία το ύψος της οδού Γούναρη. Μετά την ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου θα αρχίσει η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής (17/3) στις 14:00 και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κιλκίς.

Σήμερα (17/3) στη 1:30 το μεσημέρι, θα γίνει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης, στην Πλατεία Δημοκρατίας, όπου μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων, ήχων και γλεντιού, χιλιάδες μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές θα χορέψουν, με το κέφι να ξεχειλίζει σε ολόκληρη την πόλη.

Στις 7 μ.μ., σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα xanthinea.gr, ακολουθεί η τελετή λήξης του Καρναβαλιού της Ξάνθης με το γνωστό έθιμο, «το Κάψιμο του Τζάρου» το οποίο συνοδεύεται από ένα φαντασμαγορικό θέαμα με τη ρίψη πυροτεχνημάτων.

Συνολικά 27 ομάδες με τα πληρώματα τους, περίπου 10.000 καρναβαλιστές και με 23 περίτεχνα άρματα που φτιάχτηκαν με έμπνευση, μεράκι, χιούμορ και πολύ αγάπη, έρχονται να δικαιώσουν όσους επέλεξαν και φέτος το Ρέθυμνο για το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς. Επισκέπτες και Ρεθεμνιώτες θα συναντήσουν φέτος και θα απολαύσουν τις ιδέες και τα μηνύματα των Καρναβαλικών ομάδων μέσα από τα θέματα που για μήνες ετοίμαζαν.

Την έναρξη της παρέλασης του καρναβαλιού θα κηρύξει στις 2 το μεσημέρι ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρινάκης, ενώ η «βασίλισσα» του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2024 που είναι η Μις Κρήτης 2022, γέννημα θρέμμα του Ρεθύμνου και καρναβαλίστρια η ίδια, Δάφνη Λαζίδου θα πρωταγωνιστήσει και θα μεταφέρει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα για «μία παρέα για πάντα». Στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή μουσική εκδήλωση με DJ στην πλατεία Μικρασιατών. Το απόγευμα στις 19:30 οι ομάδες και ο δήμος έχουν οργανώσει ένα μεγαλοπρεπές σόου πυροτεχνημάτων στο παραλιακό μέτωπο που θα φωτίσει τον Ρεθεμνιώτικο Ουρανό με τρόπο όπως επισημαίνουν που δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα.

ethnos


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE