Κορωνοϊός, γρίπη, ιός RSV | Ο τριπλός κίνδυνος του χειμώνα 

Share on:

Για την παράλληλη κυκλοφορία του κορωνοϊού, της γρίπης και του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) τους επόμενους μήνες ετοιμάζεται η χώρα μας, όπως και όλη η Ευρώπη.

Ο κορωνοϊός, ο οποίος ήταν… διακριτικά παρών τους προηγούμενους μήνες, ήδη κερδίζει έδαφος και τα κρούσματα covid έχουν εκτιναχθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου, με την τελευταία υποπαραλλαγή BA.2.86, ευρέως γνωστή ως Pirola, να εξαπλώνεται πλέον και στην Ελλάδα. Ο «σκληρός δείκτης» των νοσηλειών στο ΕΣΥ είναι αποκαλυπτικός: περισσότεροι από 750 ασθενείς με λοίμωξη covid βρίσκονται στα νοσοκομεία της χώρας, με τους γιατρούς να ζητούν να αυξηθούν και πάλι οι διαθέσιμες κλίνες covid.

Στόχος των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών είναι η τριπλή αναζωπύρωση των ιώσεων να βρει τους πολίτες θωρακισμένους με τα διαθέσιμα εμβόλια, ώστε να αποτραπούν σοβαρά περιστατικά, νοσηλείες και θάνατοι. Το πρόγραμμα εμβολιασμού επικαιροποιείται και δρομολογείται η εφαρμογή του τον Οκτώβριο, καθώς έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες ποσότητες εμβολίων αντιγριπικών και για τον κορωνοϊό. Σε ό,τι αφορά τον ιό RSV αναμένεται η κυκλοφορία δύο εμβολίων στην Ελλάδα.

Πηγή: ygeiamou.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE