Κορωνοϊός | Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές μέσα σε 15 ημέρες 

Share on:

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ακόμη… καλοκαιρινό κύμα κορωνοϊού στη χώρα μας, πολύ πιο ήπιο και διαχειρίσιμο σε σύγκριση με εκείνα των προηγούμενων καλοκαιριών, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο. Το καλοκαιρινό ξέσπασμα του κορωνοϊού έχει απασχολήσει ήδη τα αρμόδια Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ όπου καταγράφηκε έξαρση στις αρχές του περασμένου Ιουλίου.
Η έντονη κινητικότητα του πληθυσμού λόγω διακοπών και ο συγχρωτισμός σε συνδυασμό με τη χαμηλή θωράκιση έναντι του ιού είχαν ως αποτέλεσμα την αυξημένη διασπορά και την έξαρση των σοβαρών περιστατικών λοίμωξης covid και στην Ελλάδα.

Η εικόνα των νοσηλευόμενων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ygeiamou.gr, το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες εκτινάχθηκαν: αυξήθηκαν 100% οι εισαγωγές ασθενών με σοβαρή νόσο στις κλινικές, κατά 50% οι νοσηλείες σε απλές κλίνες και κατά 64% σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ο απολογισμός της 1ης Αυγούστου ήταν 316 νοσηλευόμενοι, οι 234 σε απλές κλίνες και οι 82 στις ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 19 διασωληνωμένοι.
«Ο κορωνοϊός προκαλεί πλέον ήπια λοίμωξη στη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων. Λόγω της έκθεσής μας στον ιό και της επαναλαμβανόμενης νόσησης σε πολλές περιπτώσεις, αλλά και χάρη στην κυτταρική ανοσία που έχουμε αποκτήσει με τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού, η covid έχει μετατραπεί σε διαχειρίσιμη λοίμωξη. Οι περισσότεροι ασθενείς, που εμφανίζουν σοβαρή νόσο, είναι ηλικιωμένοι ή επιβαρυμένοι με προβλήματα υγείας. Τα εισαγόμενα περιστατικά έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 80 έτη» λέει στο ygeiamou.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και καθηγητής Πνευμονολογίας της Β’ Πνευμονολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο Αττικό Νοσοκομείο, κ. Στέλιος Λουκίδης.

Πηγή: ygeiamou.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE