Κηφισιά – Βόλος 0-0 | Αποβλήθηκε παίκτης του Βόλου και ο… Μπέος

Share on:

Έμειναν στο «μηδέν» Κηφισιά και Βόλος στην Καισαριανή με τον βαθμό να ικανοποιεί τους φιλοξενούμενους βάσει εξέλιξης του ματς και με δεδομένο ότι έπαιξαν με 10 παίκτες για ένα 45λεπτο.

Το ματς της Καισαριανής ήταν οριακό και για τις δύο ομάδας. Τόσο η Κηφισιά όσο και ο Βόλος όντας χαμηλά στη βαθμολογία και μετά τη νίκη του Παναιτωλικού επί του Ατρόμητου ήθελαν το τρίποντο με κάθε κόστος με τους γηπεδούχους, βέβαια, να παρατάσσονται με τις σημαντικές απουσίες των τιμωρημένων Οζέγκοβιτς, Βαφέα και Ματέους Σάντος, αλλά και του Μασούρα που παραχωρήθηκε στην Αστάνα.

Ταυτόχρονα, το ματς ήταν ιδιαίτερο για τον τεχνικό της Κηφισιάς, Κώστα Μπράτσο. Ο λόγος; Προφανής…. Μέχρι πρότινος καθόταν στον πάγκο του Βόλου και ήταν ο τεχνικός της ομάδας της Μαγνησίας στην αναμέτρηση του α’ γύρου, όπου οι σημερινοί φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει με 2-1 των νεοφώτιστων στο Πανθεσσαλικό. Ο Μπράτσος, άλλωστε, έχει συνδέσει το όνομά του στη Super League με τον Βόλο, όπου σε δύο θητείες μετρά 70 ματς στον πάγκο του έχοντας 20 νίκες, 18 ισοπαλίες και 32 ήττες.

Δοκάρι η Κηφισιά, διπλή ευκαιρία με Κόμπα ο Βόλος

Η Κηφισιά μπήκε δυνατά και παρά τις απουσίες, σημαντικές βέβαια, άγγιξε το γκολ στο 3. Έπειτα από  από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά και διώξιμο του Μπαριέντος με κεφαλιά, ο Μενέντες έπιασε μονοκόμματο σουτ από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι έφθασαν μία ανάσα από το 1-0 μένοντας, εν τέλει, με το επιφώνημα της απώλειας μίας μεγάλης ευκαιρίας.

Στο 13′ υπήρξε ένταση στους πάγκους. Το αφεντικό του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος διαμαρτυρήθηκε έντονα για τον αριθμό των ατόμων που υπήρχαν στις εξέδρες με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι. Υπήρξαν αντεγκλήσεις, το ματς διεκόπη για 4-5 λεπτά με τον πρόεδρο της Κηφισιάς, Χρήστο Πρίτσα να συννενοείται, σύμφωνα με την Cosmote TV, με τον Αχιλλέα Μπέο πως είναι προβλεπόμενα όλα τα άτομα, πως δεν υπάρχουν μπράβοι για να κινδυνέψει και πως όλα είναι καλά, με το ματς να συνεχίζεται.

Το 0-0 παρέμενε με τον Βόλο να χάνει τεράστια διπλή ευκαιρία στο 20′. Αρχικά ο Αναγνωστόπουλος νίκησε σε τετ α τετ τον Κόμπα, ο οποίος εν συνεχεία από πλάγια θέση σούταρε με την μπάλα να περνάει παράλληλα από την εστία.

Ήταν, πλέον, εμφανές πως ο Βόλος είχε ισορροπήσει το ματς και είχε «κόψει» την φόρα της Κηφισιάς που είχε μπει δυνατά. Επί της ουσίας διεξαγόταν μία αναμέτρηση με πάθος, ένταση, δυνατές μονομαχίες, αλλά ως εκεί.

Με δέκα ο Βόλος

Μετά το 35΄ ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο ματς άλλαξε εκ νέου με την Κηφισιά να παίρνει ξανά τα ηνία και να προσπαθεί κυρίως από τα αριστερά με τον Μιλίσεβιτς να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις απειλής στην εστία του Βόλου. Και στο 42′ οι γηπεδούχοι απείλησαν με το σουτ του Μενέντες να περνά μόλις άουτ.

Το 0-0 παρέμενε και στο 45′ έγινε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες. Ο ρέφερι, Πουλικίδης είδε φάουλ για 2η κίτρινη κάρτα από τον Ασλανίδη πάνω στον Μπιφουμά και τον απέβαλλε. Από τη στιγμή που δεν ήταν απευθείας κόκκινη, αλλά 2η κίτρινη, ο VAR, Τάσος Παπαπέτρου, δεν μπορούσε να επέμβει με αποτέλεσμα ο Βόλος να μένει με 10 παίκτες με τον αποβληθέντα, βέβαια, να διαμαρτύρεται πως δεν ακούμπησε τον Μπιφουμά. Το ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ με την Κηφισιά, ωστόσο, να έχει αριθμητικό πλεονέκτημα και ένα 45λεπτο μπροστά της για να πάρει το μέγιστο από το ματς.

«Φλύαρη» υπεροχή η Κηφισιά

Με την έναρξη του β’ μέρους οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο άνευ αλλαγών με την Κηφισιά να μπαίνει δυνατά με δεδομένο το αριθμητικό της πλεονέκτημα απειλώντας στο 51′ με τον Σολόα και στο 52′ με τον Τετέι. Ήταν εμφανές, πλέον, πως στο ματς οι γηπεδούχοι θα ήταν στο προσκήνιο με τον Βόλο σε πιο παθητικό ρόλο.

Έτσι βλέποντας αυτή την κατάσταση, στο 53′ ο Άνχελ Λόπεθ προχώρησε σε δύο αλλαγές στον άξονα βάζοντας Τρουιγιέ και Τσοκάνη αντί των Ντε Καμπς και Μπαριέντος αντίστοιχα. Ο Ισπανός ήθελε να φρεσκάρει την ομάδα του στο κέντρο σε μία προσπάθεια να κλείσει χώρους στη μεσαία γραμμή και να κρατήσει όσο το δυνατόν μπάλα.

Το 0-0 παρέμενε και ο Βόλος παρότι ήταν με 10 στο γήπεδο, αμυνόταν σωστά, δεν απειλούνταν από την Κηφισιά που αδυνατούσε να φέρει την μπάλα είτε στον Κλωναρίδη είτε στον Μενέντες.

Στο 66′ ο Μπράτσος έβγαλε τους Κλωναρίδη και Σολόα βάζοντας τους Σναϊντερλάν και Ίλιεφ με την εικόνα των γηπεδούχων κάπως να βελτιώνεται χωρίς ωστόσο να απειλούν. Ο Βόλος κρατούσε σχετικά άνετα το 0-0, ενώ προσπαθούσε με στατικές φάσεις κυρίως να πάρει ανάσες και να απειλήσει, αν αυτό είναι εφικτό.

Η Κηφισιά του 68% κατοχής μπάλας δεν μπορούσε να απειλήσει. Είχε, απλά, μία φλύαρη υπεροχή και κατοχή απέναντι σε έναν Βόλο που κρατούσε τον αντίπαλο μακριά από την εστία του χωρίς «ηρωισμούς» και με ηρεμία.

Εν τέλει το ματς της Καισαριανής έληξε χωρίς σκορ με το 0-0 να μην βολεύει καμία από τις δύο, ωστόσο βάσει εξέλιξης του ματς να ικανοποιεί τους Βολιώτες με δεδομένο πως για ένα ημίχρονο υποχρεώθηκαν να παίξουν με 10 παίκτες.

Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Τσάπαν, Γκόμπελιτς(82′ Γιόβανσιτς), Μιλίσεβιτς, Τεσέιρα, Σολόα (66′ Σναϊντερλάν), Κανατζίγια, Μενέντες, Μπιφουμά, Τετέι, Κλωναρίδης (67′ Ίλιεφ).
Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς, Άλχο, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Μύγας, Γκλάβτσιτς (45+1′ Ράτσιτς), Μπαριέντος (53′ Τσοκάνης), Ντε Καμπς (53′ Τρουιγιέ), Κόμπα, Ασεχνούν (89′ Μωραΐτης), Γκαρσία.
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας)
VAR: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)
AVAR: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών)
Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Λάμπρος Διαμαντής (Ηπείρου)
4ος: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας (Καβάλας)
Κίτρινες κάρτες: 55′ Τεσέιρα, 83′ Γιόβανσιτς – 50′ Γκαρσία, 77′ Άλχο, 79′ Μύγας
Αποβολές: Ασλανίδης (45′ με 2η κίτρινη)


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE