Κεραμέως| Αξιολόγηση στους δημοσίους υπαλλήλους

Share on:

Στους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το υπουργείο Εσωτερικών στο επόμενο διάστημα αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.

Όπως επισήμανε, στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου δημοσίου που θα προσφέρει καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες.

Για την υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού σχεδίου έχουν τεθεί, όπως εξήγησε, οι εξής προτεραιότητες:

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση: Βασικός στόχος, μεταξύ άλλων, είναι η  επιτάχυνση των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, η καθιέρωση ενός νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων και διοικήσεων φορέων, η εισαγωγή μίας νέας διαδικασίας προσλήψεων σε κρίσιμες ειδικότητες, ο εκσυγχρονισμός των πληροφοριακών συστημάτων του Α.Σ.Ε.Π., η εγκαθίδρυση ενός νέου συστήματος επιλογής διοικήσεων φορέων δημοσίου με τη δυνατότητα να παύονται εφόσον κριθούν αναποτελεσματικές.

Μία αποτελεσματικότερη Δημόσια Διοίκηση: Με αξιολόγηση και στοχοθεσία, με αυξήσεις μισθών για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, με νέο σύστημα παρακίνησης – επιβράβευσης (bonus παραγωγικότητας), με επιμορφώσεις, με επιτάχυνση της πειθαρχικής δικαιοσύνης.

Περαιτέρω μείωση τους γραφειοκρατίας: Ένα νέο, σύγχρονο πλαίσιο απλοποίησης των διαδικασιών και νέοι, εναλλακτικοί τρόποι εξυπηρέτησης. Τα ΚΕΠ αναβαθμίζονται, σταδιακά, αισθητικά και λειτουργικά. Ταυτόχρονα, δρομολογείται ο βέλτιστος συντονισμός των διαφορετικών επιπέδων διακυβέρνησης μέσω του καθορισμού διακριτών αρμοδιοτήτων και της αποφυγής τυχόν αλληλοεπικαλύψεων.

Νέο πλαίσιο εποπτείας των ΟΤΑ: Η βελτίωση του μηχανισμού παρακολούθησης των έργων και των δεδομένων των ΟΤΑ με την αναβάθμιση του Κόμβου Διαλειτουργικότητας, την ενοποίηση των δεδομένων των επιμέρους μητρώων και την εισαγωγή δεικτών απόδοσης σε όλους τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού.

Επιπλέον, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στις τέσσερις επιμέρους προτεραιότητες που αφορούν στην ενίσχυση της Βόρειας Ελλάδας, μέσω του Τομέα Μακεδονίας-Θράκης, στην προώθηση της προστασίας των ζώων συντροφιάς, στην ψηφιοποίηση της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και στην ενεργοποίηση του νέου πλαισίου για τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η υπουργός, στο τέλος της ομιλίας της, υπογράμμισε: «Οι αλλαγές στο κράτος αποτελούν μέσο για να υπηρετήσουμε τους πολίτες με σεβασμό και προτεραιότητα στις ανάγκες τους. Οικοδομώντας σε όσα σημαντικά βήματα ήδη έγιναν τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, τώρα οφείλουμε να δρομολογήσουμε το μεγάλο άλμα. Να περάσουμε από το Κράτος που διαρκώς βελτιώνεται για να καλύψει τις προτεραιότητες του πολίτη, στο Κράτος που σχεδιάζει εξ αρχής βάσει των προτεραιοτήτων του πολίτη. Σε αυτή την προσπάθεια, θα πορευθούμε με τη συνεργασία του πιο πολύτιμου στοιχείου του Δημοσίου Τομέα, του ανθρώπινου δυναμικού».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE