Κάτω Πατήσια| Τα νέα στοιχεία της υπόθεσης

Share on:

Το πανελλήνιο έχει συγκλονίσει η υπόθεση του 14χρονου μαθητή από τα Κάτω Πατήσια που αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του. Εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια που έφτασαν το παιδί σε αυτή την πράξη.

Κατέγραψε με το κινητό του

Πληροφορίες που προέκυψαν από την έρευνα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρουν πως ο 14χρονος βιντεοσκόπησε με το κινητό του τηλέφωνο τον θάνατο του. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο εξετάζετε το ενδεχόμενο το παιδί να έπαιρνε μέρος σε κάποια διαδικτυακή πρόκληση. Το κινητό μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εκτιμάται πως θα δώσει πολλές απαντήσεις.

Η ιατροδικαστική έκθεση και τα σενάρια των αρχών

Ο 14χρονος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του και απαγχονίστηκε με μια ζώνη παντελονιού. Την έδεσε στην κουκέτα του δωματίου του, μέσα στο σπίτι όπου έμενε με τη μητέρα και τον αδερφό του, πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του και κρεμάστηκε. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, χρειάστηκε πέντε έως επτά λεπτά για να αφήσει το 14χρονο αγόρι την τελευταία του πνοή.

Ο θάνατος του αγοριού προκάλεσε την άμεση επέμβαση της δικαιοσύνης. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών να δίνει εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρτικής εξέτασης για το ποινικό αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Οι αστυνομικές αρχές δεν είναι σίγουρες πως η αυτοκτονία του παιδιού οφείλετε σε ένα παιχνίδι στο Tik Tok, κάτι που είχε χαρακτηριστεί ως κύρια αιτία του θανάτου του. Προκύπτει πως υπάρχουν ακόμη κάποια σενάρια για να εξεταστούν όπως είναι το bullying αλλά και κάποια πιθανή ερωτική απογοήτευση.

Στο σχολείο υπάρχουν μαχαίρια- Πιθανόν να υπήρξε θέμα bullying

Η κυρία Αλέκα, μητέρα μαθητή του σχολείου που πήγαινε και ο 14χρονος μιλάει στην κάμερα για τα εξωφρενικά περιστατικά εκφοβισμού που υπάρχουν στο σχολείο.

“Έχει ακουστεί ότι μέσα στο σχολείο υπάρχουν παιδιά που έχουν μαχαίρια, υπάρχει o εκφοβισμός στο μεγαλείο του. Έχω ακούσει επίσης, ότι υπάρχει συρτάρι μέσα στο σχολείο με πεταλούδες, μαχαίρια και σουγιάδες που τα έχουν πάρει από μαθητές. Σαν γονιός φοβάμαι πολύ”.

Επι πρόσθετα, σχετικά με τα παραπάνω περιστατικά bullying, συμμαθητής του αναφέρει: «Είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι. Υπήρχαν παιδιά που τον πείραζαν και τον απειλούσαν, τον χτυπούσαν. Μάλλον όλα αυτά επειδή ήταν πιο αδύναμος. Δεν είχε αναφέρει σε κανέναν υπεύθυνο τίποτα. Ούτε ο διευθυντής ήξερε τίποτα ούτε οι δάσκαλοι».

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι στο σχολείο που πήγαινε ο 14χρονος, τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε σημειωθεί ένα περιστατικό bullying, καθώς ένας 13χρονος είχε γρονθοκοπηθεί στο πρόσωπο.O κηδεμόνας του 13χρονου έκανε μήνυση για το εν λόγω περιστατικό. «Τον κυνηγούσαν με πορτοκάλια και νεράντζια μέχρι το σπίτι του» λέει χαρακτηριστικά μια μαθήτρια του σχολείου.

Αναμένετε να δώσει και την κατάθεση του ο διευθυντής του σχολείου.

Το οδυνηρό αντίο

Με τις σχολικές τσάντες τους στο προαύλιο του σχολείου σχηματίζουν το όνομα του. Με καπνογόνα φωνάζουν δυνατά το όνομά του, αποχαιρετούν τον συμμαθητή τους λέγοντας το δικό τους αντίο.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE