Καρυστιανού | “Πράσινο φως” από το Ευρωκοινοβούλιο σε όλα τα αιτήματα του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών

Share on:

Με τη φράση «σας ευχαριστούμε που είστε δυνατή» η εισηγήτρια της Eπιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για το έγκλημα στα Τέμπη απευθύνθηκε στη Μαρία Καρυστιανού και ανακοίνωσε ότι η υπόθεση θα παραμείνει ανοιχτή. Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023» Μαρία Καρυστιανού μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας ενώπιον μελών της επιτροπής και ευρωβουλευτών.

«Σας ευχαριστούμε που είστε δυνατή. Η αναφορά πάει στην TRAN (Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού), πάει στη LIBE (Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων), παραμένει ανοιχτή. Θα ζητήσουμε και μία γραπτή ενημερωμένη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» υπογράμμισε η αντιπρόεδρος της επιτροπής Αναφορών Γιάνα Τοομ. Η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου αποδέχτηκε το αίτημα να μείνει ανοιχτή η αναφορά για το δυστύχημα των Τεμπών προς περαιτέρω διερεύνηση.

Το αίτημα υποβλήθηκε από την πρόεδρο του Συλλόγου «Τέμπη 2023» και μητέρα θύματος στη σιδηροδρομική τραγωδία, Μαρία Καρυστιανού.

«Προσδοκούμε να ενσκήψετε με βαθύ το αίσθημα της ευθύνης»

«Δεν προσδοκούμε από εσάς να γίνετε λαϊκό δικαστήριο. Προσδοκούμε με αφορμή το προσωπικό μας δράμα να ενσκήψετε με βαθύ το αίσθημα της ευθύνης σε τρία αντικείμενα μείζονος ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος:

1. Στο κράτος δικαίου
2. Στην προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών
3. Στην ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να παραμείνει ανοικτή η αναφορά στην Επιτροπή σας», είπε η Μαρία Καρυστιανού.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, η οποία έχασε στο τραγικό δυστύχημα την 19χρονη κόρη της, Μάρθη Ψαροπούλου, ζήτησε μεταξύ άλλων και την ανάκληση του πιστοποιητικού ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων.

«Να ζητήσετε για το θέμα γνωμοδότηση από τις Επιτροπές LIBE (Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων) και TRAN (Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού) και από κάθε άλλη αρμόδια Υπηρεσία. Να ζητήσετε από την Κομισιόν και τον ERA πλήρη επίσημη ενημέρωση και δημοσιοποίηση του σχετικού υλικού. Να ανακληθεί το πιστοποιητικό ασφάλειας του ERA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σιδηροδρόμων) μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών και την πλήρη προσαρμογή τα ελληνικής νομοθεσίας στις επιταγές του ευρωπαϊκού δικαίου. Στη μνήμη των νεκρών μας. Στο όνομα του κράτους δικαίου και των κοινών μας αξιών, ελπίζουμε να εισακούσετε το θεμιτό και δίκαιο αίτημά μας», είπε η Μαρία Καρυστιανού.

Η αναφορά της παραπέμθηκε στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού, ενώ αναμένεται να ζητηθεί ενημερωμένη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή : skai


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE