Καρδίτσα | Στο πλευρό των αγροτών και ο εμπορικός κόσμος (Βίντεο)

Share on:

Αυτοκινητοπομπή από την Καρδίτσα μέχρι τον κόμβο του Ε65 για να εκφράσουν τη σμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών και ταυτόχρονα να αναδείξουν τα δικά τους προβλήματα οργάνωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης (8/2) έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες σε υλοποίηση απόφασης που έλαβαν τα συλλογικά τους όργανα σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα.

Στο κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν ενόψη της σημερινής κινητοποίησης υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων τα εξής:

“Το επαχθές φορολογικό νομοσχέδιο που πέρασε η κυβέρνηση , η φορολογική και εισπρακτική πολιτική που εφαρμόζει προς τους εμπόρους και όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες , μας κάνει να βγούμε στους δρόμους και να φωνάξουμε ότι δεν πάει άλλο.

Στην Καρδίτσα που είχε απανωτά χτυπήματα από την οικονομική , την υγειονομική κρίση και από τις δύο φορές χτυπημένη από τις πλημμύρες,έρχεται η Κυβέρνηση χωρίς προεκλογικά να το έχει ανακοινώσει και κάνει πλέον οικονομική πολιτική με τις δικές μας τσέπες.

Το αυξημένο κόστος παραγωγής , η διαβίωση των παραγωγών , των εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών ,οι κάθετες μειώσεις σε κρατικές ενισχύσεις και τα επιδόματα, οι μηδενικές αποζημιώσεις, οι πλημμύρες που αφάνισαν χωράφια και ζωντανά αλλά και επιχειρήσεις ,με ταυτόχρονη αύξηση της τιμής των προϊόντων , η ανυπαρξία έργων υποδομής, η απουσία κεντρικής στρατηγικής για τον πρωτογενή τομέα αλλά και της αύξησης του κόστους των επιχειρήσεων και των καταστημάτων, είναι πολλά από τα προβλήματα που συζητήθηκαν.

Το σύνθημά μας είναι :

Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας

Η λογική της συμπόρευσης με τα προβλήματα των αγροτών – κτηνοτρόφων – μελισσοκόμων και όλων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, οφείλει να είναι οδηγός μας για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δυναμώσουμε τη φωνή μας.

Με γνώμονα όλων των παραπάνω , ομόφωνα αποφασίστηκε από τηn σύσκεψη ότι :

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών –κτηνοτρόφων και λοιπών επαγγελματικών ομάδων του νομού μας και τα αντιμετωπίζουμε ως δικά μας προβλήματα.

Διεκδικούμε το αφορολόγητο όριο για εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες των 12000€

Απαιτούμε άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

Διεκδικούμε άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μας

Απαιτούμε να μην εφαρμοστεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Απαιτούμε αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή μας ώστε να διασφαλιστούν οι δουλειές μας και οι περιουσίες μας.”

Πηγή: karditsalivenet.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE