Καρδίτσα | Πλημμυρίζουν υπόγεια και ισόγεια μέσα στην πόλη

Share on:

Η ενημέρωση που είχε το KarditsaLive.Net, από το γραφείο του δημάρχου είναι πως η στάθμη των ποταμών βρίσκεται σε πολύ υψηλό σημείο, με αποτέλεσα να μην μπορεί να παροχετευτεί το νερό που συγκεντρώνεται στα φρεάτια. Αυτό δημιουργεί πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία.

Δεν είναι θέμα ακαθάριστων φρεατίων, τονίστηκε,. Είναι όλα καθαρισμένα, αλλά ο συνδυασμός των δύο παραγόντων που προαναφέρθηκε έχει δυσκολέψει στο έπακρο την ομαλή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος.

Είναι χαρακτηριστικό πως με το που σταματά για λίγο η ένταση της βροχής υποχωρούν και τα νερά από τους δρόμους. Η κατάσταση, επισημάνθηκε δεν είναι τραγική αλλά σαφώς υπάρχουν πολλά σοβαρά προβλήματα και αρκετές παρεμβάσεις, μετά από κλήσεις δημοτών.

Σε ότι αφορά στα ποτάμια η εικόνα που μας δόθηκε είναι πως βρίσκονται στα όρια τους, με την περιφέρεια να ενισχύει τα αναχώματα. Προς το παρόν πάντως δεν έχει προκύψει θέμα εκκένωσης κάποιας περιοχής, όπως για παράδειγμα της «Μαύρικα» με τον οικισμό των αθιγγάνων που είναι η πρώτη στον κατάλογο σε ανάλογες περιπτώσεις.

 

Στην Καρδίτσα έχει κλείσει η κεντρική οδός Υψηλάντου καθώς και η Μ. Αλεξάνδρου λόγω των νερών που υπάρχουν στο οδόστρωμα.

Νερά εισρέουν ανάλογα με το σημείο και σε καταστήματα της πόλης.

Στην περιοχή των Καμινάδων στην Καρδίτσα το νερό μπαίνει πλέον και στις ισόγειες κατοικίες.

Σημειώνουμε ότι πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν ήδη -κατά πληροφορίες- σε όλα σχεδόν τα χωριά του κάμπου είτε σε μεγαλύτερο είτε σε μικρότερο βαθμό, σε κάποια δε από αυτά με εκκενώσεις πληθυσμού. Κάτοικοι καταγγέλουν αγανακτισμένοι ότι δεν έγιναν όσα έργα απαιτούνταν μετά τον “Ιανό” και μετά από 3 χρόνια βρίσκονται εκ νέου στην ίδια κατάσταση.

Πηγή: karditsalive.net

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE