Καλαμπαλίκης | Χαστούκι στους ελεύθερους επαγγελματίες το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Share on:

Χαστούκι στους ελεύθερους επαγγελματίες αποτελεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στο οποίο καθιερώνεται το ελάχιστο τεκμήριο στα εισοδήματα και γονατίζει μικροεπιχειρήσεις και επαγγελματίες, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) Θανάση Καλαμπαλίκη.

Σε συνέντευξη του στην ValueNews.gr και τη δημοσιογράφο Γεωργία Ζιαγάκη, ο κος Καλαμπαλίκης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι πρώτες αντιδράσεις των αρμόδιων φορών και των σωματείων τίθενται απέναντι στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για πεσκέσι στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος της ΟΒΣΑ απεύθυνε ευθείες βολές προς την κυβέρνηση αναφέροντας πως επιθυμεί να πετάξει τους μικρούς εμπόρους έξω από την αγορά.

Την ίδια ώρα διευκρινίζει πως χιλιάδες επαγγελματίες βρίσκονται ήδη στα όρια του λουκέτου.

Τέλος, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής θα πραγματοποιήσει σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ως απάντηση στη φοροεπιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα,

Η κυβέρνηση άνοιξε πόλεμο με τους ελεύθερους επαγγελματίες

« Πραγματοποιούνται διάφορες παρεμβάσεις από αρμόδιους φορείς και κλαδικά σωματεία, αλλά και από τοπικές ενώσεις και συλλόγους, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μπορώ να πω πως η κυβέρνησή άνοιξε πόλεμο με τους επαγγελματίες, με αυτή της την απόφαση. Την ίδια ώρα, βλέπουμε τον Υπουργό Οικονομικών να μιλάει σε κανάλια και να κατηγορεί τους επαγγελματίες πως είναι φοροκλέπτες και μπαταχτσήδες. Μάλιστα, απορεί ο κύριος Υπουργός πως είναι δυνατόν να πληρώνουμε εμείς λιγότερο φόρο από τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση γνωρίζει πως οι μικροεπιχειρήσεις που αφορά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, η μεγάλη πλειοψηφία τους, είναι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, δηλαδή χωρίς προσωπικό.
Αυτή τη στιγμή, από τα φορολογικά έσοδα του κράτους, το 95% προέρχεται από τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους. Μόλις το 5% προέρχεται από αυτούς οι οποίοι πραγματικά έχουν όλο το πλούτο. Ας πάει ο κύριος Χατζηδάκης, αν θέλει φορολογική δικαιοσύνη να τα πάρει από τους εφοπλιστές, που έχουν εθελοντική φορολογία ή από τους τραπεζίτες, που από ότι βλέπουμε αναβάλλεται ο φόρος τους επ’αόριστον.

Εμείς πληρώνουμε φορολογία από το πρώτο ευρώ, έχουμε προκαταβολή φόρου, δεν έχουμε αφορολόγητο όριο και έρχεται τώρα η κυβέρνηση και μας επιβάλλει τεκμαρτό εισόδημα που ξεκινά από 10.900 μέχρι 14.000. Αυτό σημαίνει φορολογία στο κεφάλι μας από 1500 έως 2500 ευρώ. Ουσιαστικά η κυβέρνηση θέλει να πετάξει τους μικρούς εμπόρους και τους βιοτέχνες έξω από την αγορά, για να αλωνίζουν ελευθέρα οι πολυεθνικές. Αυτή είναι η μεγάλη πραγματικότητα που η κυβέρνηση θέλει να κρύψει και εμείς από τη μεριά μας την αναδεικνύουμε ».

Χιλιάδες επαγγελματίες στα όρια του λουκέτου

« Μιλάμε για χιλιάδες επαγγελματίες, όπου πολλοί από αυτούς είναι στα όρια του λουκέτου με τα χρέη που έχουν συσσωρεύσει όλα τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση και από την πανδημία που ήταν όλα κλειστά. Σήμερα με αυτό το χαστούκι η κυβέρνηση τον οδηγεί πιο γρήγορα στο λουκέτο. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα χρέη οδηγούν σε πλειστηριασμούς κατοικιών. Εμείς λέμε στην κυβέρνηση πως στην Αττική θα κάνουμε τα πάντα ώστε οι επαγγελματίες να απαντήσουν, και σήμερα πιστεύουμε πως θα είναι μια ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση από τους επαγγελματίες ».

Διασύνδεση POS με ΑΑΔΕ | Προϋπόθεση να έχουν αφορολόγητο όριο οι επαγγελματίες

« Εμείς δε λέμε να μην υπάρχει μετασχηματισμός, αλλά θέτουμε ως προϋπόθεσή, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να είναι βιώσιμες και για να πραγματοποιούνται οι διαδικασίες με διαφάνεια, να έχουν αφορολόγητο όριο οι επαγγελματίες με το που θα συνδέονται με POS. Επίσης, να διαγράψει μέρη των χρεών των επαγγελματιών.

Όσοι επαγγελματίες δεν κόβουν κάποιες αποδείξεις ή κόβουν μικρότερες, δεν το κάνουν για να κλέψουν αλλά το κάνουν γιατί η ανάγκη τους οδήγησε εκεί. Ο κάθε λαϊκός άνθρωπος το καταλαβαίνει αυτό. Η ανάγκη να πάει ένα πιάτο φαΐ στην οικογένεια του, είναι πολύ μεγαλύτερη από το να δώσει φορολογία στο κράτος. Ούτε στους εργαζόμενους μειώνει τη φορολογία τους, ούτε για την πολιτική προστασία πάει κάπου η φορολογία μας. Καιγόμαστε το καλοκαίρι, πνιγόμαστε τον χειμώνα, που πάνε όλα αυτά τα πακέτα των δις. Εμείς λέμε ότι πάνε πεσκέσι στις μεγάλες επιχειρήσεις. Γιατί αυτό λέει η Ευρωπαϊκή ένωση, γιατί αυτό κάνει η κυβέρνηση με τις πολιτικές που εφαρμόζει  ».

Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας – Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση

« Με ραντεβού 6:30 η ώρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και προορισμό το Υπουργείο Οικονομικών έχουμε ως στόχο να συναντηθούμε με τον Υπουργό και να στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Για τη σημερινή μας κινητοποίηση αφορμή στάθηκε μια συζήτηση που έγινε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ώστε να κλείσουμε ραντεβού με το Υπουργείο. Έχουμε στείλει αίτηση, έχουμε λάβει αριθμό πρωτοκόλλου, έχουμε κοινοποιήσει το πλαίσιο αιτημάτων μας και υπόμνημα, εδώ και ένα μήνα στο Υπουργείο.

Φυσικά, και επιδίωξη μας είναι να συζητήσουμε με το Υπουργείο, να καταθέσουμε τα αιτήματα μας ώστε να μην κατατεθεί αυτό το έκτρωμα που οδηγεί χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους σε νέα λουκέτα. Τα ζήσαμε με την οικονομική κρίση, όπου και τότε φοροκλέπτες μας θεωρούσαν και μας πήραν το αφορολόγητο, ήρθε το τέλος επιτηδεύματος, ήρθε ο ΕΝΦΙΑ, ήρθε η προκαταβολή φόρου, κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό ».

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE