Καλπάζει η τιμή των αγροτικών προϊόντων | Έρχονται ανατιμήσεις σε κρέατα και γαλακτοκομικά

Share on:

Μεγάλες ανατιμήσεις στις χονδρικές τιμές των αγροτικών προϊόντων, οι οποίες έχουν μπει στο στόχαστρο του υπουργείου Ανάπτυξης για περιπτώσεις κερδοσκοπίας, δείχνουν τα στοιχεία του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας.

Ακριβότερες κατά 44,4% πωλούνται στην χονδρική οι τομάτες, καθώς από τα 90 λεπτά η τιμή τους εκτινάχθηκε στα 1,3 ευρώ το κιλό μέσα σε μια μόλις εβδομάδα. Αύξηση 30 λεπτών καταγράφεται και στα κολοκυθάκια από το 1 ευρώ στα 1,30 ευρώ το κιλό, ενώ κατά 50 λεπτά ακριβότερες διατίθενται οι μπάμιες και τα φασολάκια.

Αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα ακρίβειας βρίσκονται και οι καταναλωτές στη Θεσσαλία, εξέλιξη που οι παραγωγοί αποδίδουν στις ελλείψεις λόγω των πλημμυρών. Οι ντομάτες στις λαϊκές αγορές της Λάρισας κοστίζουν 3 ευρώ από 1,2-1,5 ευρώ πριν από μια εβδομάδα, τα αγγούρια 1 ευρώ όταν στην ίδια τιμή αγόραζαν τρία, ενώ το λάχανο σκαρφάλωσε στα 2,5 ευρώ το κιλό.

Περαιτέρω αυξήσεις αναμένεται να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και οι τιμές των κρεάτων και των τυροκομικών προϊόντων, μετά την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία.

Πλαφόν στην τιμή του νερού

Μετά τις καταγγελίες πολιτών της Θεσσαλίας για φαινόμενα αισχροκέρδειας στο εμφιαλωμένο νερό, το υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλε πλαφόν στην ανώτατη τιμή πώλησης, η οποία θα ισχύσει έως τις 31 Οκτωβρίου. 

Ανώτατες τιμές εμφιαλωμένων νερών

Για το εμφιαλωμένο νερό 500ml η ανώτατη τιμή πώλησης ορίζεται στα 50 λεπτά, για το ένα λίτρο στα 60 λεπτά και για το 1,5 λίτρο στα 70 λεπτά. Στα 1,2 ευρώ είναι το πλαφόν για την συσκευασία με 6 μπουκάλια 500 ml και στα 2,5 ευρώ για την εξάδα 1,5 λίτρου.

«Αν κρίνουμε απαραίτητο φυσικά και θα προχωρήσουμε και σε άλλες ενέργειες και σε άλλες παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις οικογένειες που έχουν πληγεί» ξεκαθάρισε στα Παραπολιτικά 90.1 FM, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης διενεργούν συνεχείς ελέγχους και εφόσον διαπιστωθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας και σε άλλα προϊόντα, θα επεκτείνει το πλαφόν στη Θεσσαλία και σε άλλα προϊόντα.

Ρεπορτάζ: Γωγώ Κατσέλη, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη | ΕΡΤ

  • Κακοκαιρία: Σε απόγνωση οι κάτοικοι, αγωνία στα Τέμπη για την αντοχή των αναχωμάτων του Πηνειού
  • Κακοκαιρία: Οι τρεις «πηγές» που θα δώσουν τους πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Κακοκαιρία Daniel – Τριαντόπουλος: Υποβλήθηκαν 2.258 οριστικές αιτήσεις και 1.920 προσωρινές στο arogi.gov.gr – 4.200 αυτοψίες σε σπίτια και κτίρια
  • Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα θα μπορέσει να πάρει 2,2 δισ ευρώ από την ΕE

www.ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE