Κακοκαιρία Daniel – Μαγνησία | Ένας νεκρός από κατολίσθηση και ένας αγνοούμενος – Πλημμύρισε το νοσοκομείο Βόλου

Share on:

Nεκρός είναι ένας 70χρονος κτηνοτρόφος από την περιοχή Αγίου Γεωργίου στον δήμο Βόλου όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο λόγω κατολίσθησης, ενώ είχε πάει να ταϊσει τα ζώα του. Παράλληλα με την θλιβερή είδηση του πρώτου νεκρού, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε και αγνοούμενο. 42χρονος άνδρας που παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο, αναζητείται.  Λίγο μετά τις 11 το πρωί εστάλη και νέο μήνυμα από το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας.

H επέλαση της κακοκαιρίας Daniel προκαλεί ακραία φαινόμενα σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ δοκιμάζει σκληρά τη Μαγνησία. Νέο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της κεντρικής Ελλάδας, λίγο πριν από τις 10 και καλεί όσους βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, ΛάρισαΕύβοια και Κατερίνη να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Πριν από λίγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Βόλου, Κωνσταντίνος Μηνδρινός , είπε ότι πλημμύρισε το νοσοκομείο, αναφερόμενος και σε πτέρυγες όπου διεξάγονται χημειοθεραπείες.

Το νερό ξεπερνά τα πεζοδρόμια στον Βόλο,οι χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει στο Πήλιο ενώ τη νύχτα δεν είχε ρεύμα στις Σποράδες και τώρα υπάρχουν συνεχείς διακοπές.

 Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους ακόμη και μέσα στην πόλη του Βόλου, ενώ η Πυροσβεστική παρεμβαίνει σε όλο το Νομό σε περιπτώσεις εγκλωβισμού ατόμων.

Ακόμη και στο κέντρο της πόλης έχουν πλημμυρίσει όλοι οι δρόμοι και έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα στις λεωφόρους Λαμπράκη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Αργοναυτών, Λαρίσης και Αθηνών και οι κάθετοι δρόμοι κατεβάζουν από τα ορεινά, λόγω τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού που δεν μπορεί να απορροφήσει το δίκτυο αποχέτευσης.

Στην Ηλεία επλήγησαν καλλιέργειες από χαλάζι.


Ισχυρό μπουρίνι και στην Κέρκυρα με αποτέλεσμα την διακοπή ηλεκτροδότησης στο αεροδρόμιο του νησιού.


Τα πρώτα μηνύματα 112 για επικίνδυνα φαινόμενα ήχησαν σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα.

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE