Καιρός | Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Share on:

Βροχερή προβλέπεται η Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Ύφεση των φαινομένων αναμένουμε το Σάββατο, μαζί με σταδιακή εξασθένηση των ανέμων, μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και υποχώρηση των συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και μεσημεριανές μπόρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, προς το τέλος της εβδομάδας οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φτάσουν και πιθανώς να ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κρήτη, το νότιο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι πιο έντονες βροχοπτώσεις προβλέπεται να εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, καθώς και στην Κρήτη και το νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά έως 6, στα ανατολικά έως 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, μόνο στα Δωδεκάνησα θα είναι νοτιοανατολικοί έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 με 20 βαθμούς, τοπικά στα δυτικά και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 24 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί έως 6 με 7 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE