Καιρός| Κακοκαιρία με καταιγίδες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Share on:

Άστατος θα είναι ο καιρός στην Αττική το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος καθώς και σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, τα περισσότερα φαινόμενα κακοκαιρίας θα εκδηλωθούν σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα ενώ τοπικά θα έχουν ένταση.

Η θερμοκρασία θα ξεπερνά τους 30 βαθμούς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Την Παρασκευή και έως το Σάββατο το απόγευμα αναμένεται νέα υποτροπή του καιρού, καθώς αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής  κυρίως στα βόρεια, ενώ θα επηρεαστούν και Σποράδες, Εύβοια, καθώς και το βόρειο Αιγαίο.

Τι προβλέπεται για σήμερα

Ισχυρή καιρική αστάθεια αναμένεται στην χώρα σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Στερεάς και στις παράκτιες περιοχές της Θεσσαλίας.

Στα δυτικά και βόρεια της Αττικής σήμερα αναμένουμε μπόρες, ωστόσο τις απογευματινές ώρες μέχρι και την Κυριακή τα φαινόμενα θα συνεχιστούν. Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με μπόρες Παρασκευή και Σάββατο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 28 και 32 βαθμών Κελσίου.

Τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων σε περιοχές των κεντρικών και βόρειων ηπειρωτικών και ιδιαίτερα στην Πίνδο, στην Κεντρική Στερεά, στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα πραγματοποιηθεί με βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, ενώ προειδοποιεί για επιδείνωση καιρού την Παρασκευή με ισχυρές βροχές, ιδιαίτερα στην Κεντρική, Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

  • Το Σάββατο οι νοτιάδες θα γυρίσουν σε ισχυρούς βοριάδες σε όλα τα πελάγη και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. Ενδεικτικά για την Αττική δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 27 βαθμούς.
  • Την Κυριακή ο καιρός θα ηρεμήσει, ωστόσο θα υπάρχει δροσιά και ορισμένα φαινόμενα θα εντοπίζονται και πάλι σε αρκετές περιοχές της χώρες, κάτι που δεν θα αλλάξει ούτε και τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι και σήμερα.

Δείτε χάρτες με την εξέλιξη της κακοκαιρίας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE