Καιρός |Έρχεται κακοκαιρία από την Παρασκευή 

Share on:

Για βροχές και καταιγίδες σύντομης διάρκειας την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Με τον καιρό να βελτιώνεται την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή καταφτάνει κακοκαιρία-εξπρές με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε ότι για την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα αναπτυχθούν συννεφιές στα δυτικά και στα βόρεια, ενώ το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία.Από αυτή σύντομη κακοκαιρία θα μείνει ανεπηρέαστο το ανατολικό και βόρειο τμήμα της χώρας.

Στην Αττική θα έχουμε ανοιξιάτικο σκηνικό, με ηλιοφάνεια και περιορισμένες τοπικές νεφώσεις. Το βράδυ θα μπει ένα βορειοδυτικό ρεύμα, που θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα από την υγρασία. Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 26 βαθμούς Κέλσιου. Στη Θεσσαλονίκη, πάλι, θα έχουμε λίγες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 25 βαθμούς Κέλσιου.

Αύριο Πέμπτη 9 Νοεμβρίου αναμένεται καλός καιρός, με κάποιες τοπικές βροχές να εκδηλώνονται στα ανατολικά. Αλλαγή σκηνικού θα έχουμε την Παρασκευή, που ένα νέο σύντομο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα, φέρνοντας κάποια έντονα φαινόμενα.

Αύριο Πέμπτη 9 Νοεμβρίου αναμένεται καλός καιρός, με κάποιες τοπικές βροχές να εκδηλώνονται στα ανατολικά. Αλλαγή σκηνικού θα έχουμε την Παρασκευή, που ένα νέο σύντομο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα, φέρνοντας κάποια έντονα φαινόμενα.

Πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο Πέμπτη

Στη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20, στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-11-2023

Λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά όπου το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Σταδιακά από τα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-11-2023

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία σε όλη την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς στα δυτικά να είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-11-2023

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πηγή: thetoc


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE