Καιρός | Έρχεται χειμώνας από το Σάββατο – Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια

Share on:

Μπορεί ο καιρός των τελευταίων ημερών να παραμένει ήπιος με θερμοκρασίες που θυμίζουν άνοιξη, όμως από το απόγευμα του Σαββάτου το σκηνικό αλλάζει από τα δυτικά, με πολύ ισχυρούς νοτιάδες και βροχές

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η Κυριακή θα έχει βροχές και καταιγίδες με πτώση της θερμοκρασίας, και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σάββατο βράδυ προς Κυριακή θα βρέξει, ενώ ίσως να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα στην Αθήνα. Μάλιστα, βροχές θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Τη Δευτέρα οι βροχές θα περιοριστούν στα δυτικά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας και του ανατολικού Αιγαίου, ενώ από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας πέφτει και πιο χαμηλά η θερμοκρασία.

Μετά από σχεδόν ένα μήνα με υψηλότερες από τα κανονικά θερμοκρασίες, από την Τετάρτη με παγερούς βοριάδες στο Αιγαίο θα βρεθεί και κάτω από τα κανονικά. Στα βόρεια, η πτώση της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει από την Τρίτη στη βόρεια Ελλάδα.

Το κρύο, «τυπικό» για τα μέσα Ιανουαρίου, όχι όμως πρωτόγνωρο, θα μείνει έως την Κυριακή. Στην Αθήνα, η μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε νοτιότερες ορεινές περιοχές, όπως τα Καλάβρυτα.

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Παρασκευή, προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Ασθενείς τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και στο Ιόνιο το βράδυ.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Βαθμιαία στα δυτικά και αργότερα στην υπόλοιπη χώρα θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ, με ενίσχυση στο Ιόνιο τη νύχτα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 18 με 20 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τοπικά τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: reader.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE