Καιρός | Από τους 20 βαθμούς στα χιόνια – Στα «λευκά» Αττική και Θεσσαλονίκη

Share on:

Συνεχίζουν οι καλές ημέρες στη χώρα με τη θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα για μήνα Γενάρη. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η μεταβολή του καιρού θα είναι σημαντική και εντυπωσιακή αφού από το Σάββατο όχι μόνο πέφτει η θερμοκρασία αλλά αναμένονται και χιόνια ακόμα και σε πόλεις.

Αν και ανοιξιάτικος ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία σημειώθηκε παγετός το πρωί της Τετάρτης 17/1. Η ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στον Νέο Καύκασο και ήταν ίση με -4.1 °C.

Τσατραφύλλιας: Χιονοπτώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τα βουνά της Αττικής

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, ο καιρός θα είναι διπολικός τις επόμενες ημέρες. Ο υδράργυρος αύριο και μεθαύριο στη Θεσσαλία ,στην Πελοπόννησο ,στη Βοιωτία, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα ίσως ξεπεράσει τους 21 με 22 βαθμούς. Στην Αττική τους 19 με 20.

Ωστόσο το Σαββατοκύριακο θα πέσει η θερμοκρασία 10 με 12 βαθμούς και οι βοριάδες θα αγγίξουν τα 10 μποφόρ στα πελάγη. Τα χιόνια από τη Λαμία και βορειότερα και στο βόρειο Αιγαίο θα πέσουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Θα χιονίσει στις πόλεις της δυτικής Μακεδονίας, στα πεδινά της Θράκης και μεγάλη υποψηφιότητα για χιονοπτώσεις έχει η πόλη της Θεσσαλονίκης ( Σάββατο βράδυ).

Την Κυριακή το πρωί θα χιονίσει και στα βουνά της Αττικής. Μεγάλη προσοχή και στις ισχυρές καταιγίδες την Κυριακή , στην Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Τέλος όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Τσατραφύλλιας από την Τρίτη πηγαίνουμε για Αλκυονίδες ημέρες.

Μαρουσάκης: Πιθανό να δούμε χιόνια στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο ανοιξιάτικος καιρός θα κυριαρχήσει τις επόμενες ημέρες με θερμοκρασίες τοπικά ακόμα και πάνω από τους 20° βαθμούς κελσίου ενώ δεν θα απουσιάζουν και οι λίγες τοπικές βροχές. Μέσα στο Σάββατο αναμένουμε ραγδαία μεταβολή του καιρού και από τα βόρεια με τα χιόνια να κατεβαίνουν και σε χαμηλά υψόμετρα. Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιόνια ακόμη και μέσα σε μεγάλες πόλεις προς τα βόρεια τμήματα της χώρας μας (π.χ Θεσσαλονίκη), όπως επίσης και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Γιαννόπουλος: Αλλάζει ο καιρός στα βόρεια από το Σάββατο

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα υπάρχουν πολύ ισχυροί νοτιάδες στο Αιγαίο. Το Σάββατο κυρίως μετά το μεσημέρι θα χιονίσει όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια, πολύ πιθανόν και σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Την Κυριακή, με πολύ ισχυρούς και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σημαντικά σε όλη τη χώρα. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά ενώ από Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ξανά.

Στην Αττική σήμερα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι από δυτικές διευθύνσεις με ισχύ 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν επίσης λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενεί και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsbomb.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE