Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού | Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή

Share on:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την κακοκαιρία που θα σαρώσει την Ελλάδα εξέδωσε η ΕΜΥ.

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Καιρός: Προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι – Θα ανοίξουν οι ουρανοί

«Η Πέµπτη 18/4 είναι µια µεταβατική ηµέρα. Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στα δυτικά, στα βόρεια και στην ανατολική νησιωτική χώρα και θα πέσει η θερµοκρασία 4 µε 5 βαθµούς. Ωστόσο την Παρασκευή και το Σάββατο το “ατµοσφαιρικό ποτάµι” (αεροχείµαρρος), που βρίσκεται ψηλά στην ατµόσφαιρα, θα κατηφορίσει σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη και θα µεταβάλει τον καιρό στη χώρα µε βροχές, καταιγίδες, περαιτέρω πτώση της θερµοκρασίας, ακόµη και χιόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύµφωνα µε την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, από την Παρασκευή θα σηµειωθεί έντονη µεταβολή του καιρού µε βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ο µετεωρολόγος κάλεσε τον κόσµο να προσέχει στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλίας, και ιδιαίτερα στα ανατολικά τµήµατα. «Το τονίζουµε αυτό γιατί έχει να βρέξει πολλές ηµέρες, είναι ξηρό το έδαφος και είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθούν αυτά τα µεγάλα ύψη βροχής», είπε χαρακτηριστικά. Προσοχή συνέστησε και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, µε ανάρτησή του στην οποία ανέφερε πως «παρότι δεν θα είναι ακραία τα φαινόµενα τις επόµενες µέρες, καλό είναι να είµαστε προσεκτικοί, ειδικά στα δυτικά και βόρεια».

Σύµφωνα µε τους µετεωρολόγους, η πρώτη διαταραχή ήδη µας επηρεάζει, ενώ η δεύτερη θα επισκεφτεί τη χώρα Παρασκευή προς Σάββατο, ακόµα και µε χιόνια, που θα είναι, πάντως, λίγα και σε µεγάλα µόνο υψόµετρα, στα κεντρικά και βόρεια.

Το Σάββατο 20/4 οι πιο πολλές βροχές (τοπικά ισχυρές) θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στη Μακεδονία, στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο και τα ∆ωδεκάνησα. Επίσης, θα πνέουν ισχυροί βοριάδες.

Την Κυριακή 21/4 µια τελευταία διαταραχή θα δηµιουργήσει πιο ήπια φαινόµενα στην Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα.


Η πρόγνωση του καιρού

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες, κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν σήμερα, Πέμπτη (18/4), τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές έως τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: parapolitika.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE