Ιταλία | Mετά τον καύσωνα “Κέρβερο” έρχεται ο “Χάρος” – Θερμοκρασίες έως 48,8 βαθμούς

Share on:

Μπορεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο καύσωνας “Κλέων” στην Ελλάδα με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν του 44 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές, ωστόσο, η χώρα μας δεν είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που αυτές τις μέρες πλήττεται από θερμή εισβολή. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και η Ισπανία, η Γαλλία, η Κροατία και η Τουρκία, ενώ στην Ιταλία ο καύσωνας “Κέρβερος” αναμένεται να εκτοξεύσει τον υδράργυρο στους 48,8 βαθμούς Κελσίου.

Οι αρχές έχουν σημάνει “κόκκινο” συναγερμό για 10 πόλεις, μεταξύ των οποίων η Ρώμη, η Μπολόνια και η Φλωρεντία.

Στους πολίτες συνίσταται ειδικά τις μέρες του καύσωνα, να πίνουν τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα και να αποφεύγουν τον καφέ και το αλκοόλ, τα οποία αφυδατώνουν.

Αρκετοί επισκέπτες έχουν καταρρεύσει από θερμοπληξία, συμπεριλαμβανομένου ενός Βρετανού έξω από το Κολοσσαίο στη Ρώμη, ενώ πριν λίγες μέρες, από τον καύσωνα κατέληξε ένας 44χρονος στη βόρεια Ιταλία.

Δυναμώνει ο Κέρβερος

Ο καύσωνας Κέρβερος -όπως ονομάστηκε από την Ιταλική Μετεωρολογική Εταιρεία από το τρικέφαλο τέρας που εμφανίζεται στην Κόλαση του Δάντη- αναμένεται να φέρει πιο ακραίες συνθήκες τις επόμενες ημέρες.

Όμως, καθώς ο Κέρβερος υποχωρεί, οι Ιταλοί μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο επόμενος καύσωνας -που ονομάστηκε Χάρος – θα ανεβάσει τις θερμοκρασίες στους 43 βαθμούς Κελσίου στη Ρώμη και πιθανώς στους 47 στο νησί της Σαρδηνίας.

Πηγή: thetoc.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE