ΗΠΑ | Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας ποινικής δίωξης στον Τραμπ για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Share on:

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται ένα βήμα πριν από μια νέα ομοσπονδιακή ποινική δίωξη. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο, αφού ανακοίνωσε ότι έλαβε ειδοποίηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης που τον πληροφορούσε ότι ερευνάται για την επίθεση στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021.

Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν υπεύθυνος για την επικοινωνία του μέσω του κοινωνικού του δικτύου, Truth Social.

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ θα είχε δώσει στον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών τέσσερις ημέρες για να καταθέσει ενώπιον του Μεγάλου Ορκωτού, όπου θα αποφασιστεί εάν υπάρχει κατηγορία.

Ο ίδιος ο Τραμπ ήταν υπεύθυνος για την παροχή αυτών των πληροφοριών μέσω του κοινωνικού του δικτύου, Truth Social: «Αυτό σχεδόν πάντα σημαίνει σύλληψη και δίωξη », έγραψε ο πρώην πρόεδρος.

Μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, όπως ήταν αναμενόμενο, υπάρχει διάσταση απόψεων.
«Εκτιμούμε το έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και την εστίασή του στο να παραμείνει ισχυρό στην εξεύρεση των γεγονότων και στην ανάληψη ευθύνης από τους ανθρώπους», δήλωσε ο Δημοκρατικός Πιτ Αγκιλάρ.
«Ο αμερικανικός λαός θα γίνει έξαλλος», είπε η Ρεπουμπλικανός Μάρτζορι Γκριν . “Και αυτό που κάνει ο Τζακ Σμιθ είναι να εξοπλίζει την κυβέρνηση. Εξοπλίζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενάντια στον Πρόεδρο Τραμπ”.


Αν τελικά διωχθεί ο Τραμπ, θα είναι η τρίτη φορά που το κάνει για φερόμενα ποινικά αδικήματα. Ένα από αυτά είναι η υπόθεση Mar-a-Lago , όπου αντιμετωπίζει 37 κατηγορίες για φερόμενο λάθος χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων.
Στο άλλο, κατηγορείται για παραποίηση εγγράφων για να πληρώσει τη σιωπή της ηθοποιού ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς , με την οποία θα είχε εξωσυζυγική σχέση.

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE