Ινδία | Επιβάλλει δασμό 40% στις εξαγωγές κρεμμυδιών 

Share on:

Εξαγωγικό δασμό 40% στα κρεμμύδια πρόκειται να επιβάλει άμεσα η Ινδία, με το μέτρο να τίθεται αρχικά σε ισχύ ως τις 31 Δεκεμβρίου. Στόχος, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, είναι να βελτιωθεί η εγχώρια διαθεσιμότητα κρεμμυδιού.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο δασμός που επέβαλε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κρεμμυδιών στον κόσμο θα βοηθήσει το Νέο Δελχί να μειώσει τις εγχώριες τιμές ενόψει των εκλογών σε σημαντικές πολιτείες αργότερα φέτος. Θα αναγκάσει όμως τους Ασιάτες αγοραστές να πληρώσουν περισσότερα, καθώς άλλοι περιφερειακοί εξαγωγείς διαθέτουν περιορισμένες προμήθειες.

«Ο εξαγωγικός δασμός θα κάνει τα ινδικά κρεμμύδια πιο ακριβά από εκείνα του Πακιστάν, της Κίνας και της Αιγύπτου. Αυτό θα οδηγήσει φυσικά σε χαμηλότερες εξαγωγές και θα βοηθήσει στη μείωση των εγχώριων τιμών», δήλωσε ο Ajit Shah, εξαγωγέας με έδρα τη Βομβάη.

Η μέση χονδρική τιμή του κρεμμυδιού στις βασικές αγορές έχει αυξηθεί σχεδόν 20% από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο, σε 2.400 ρουπίες (28,87 δολάρια) ανά 100 κιλά, λόγω των ανησυχιών ότι οι ακανόνιστες βροχοπτώσεις θα οδηγήσουν σε χαμηλότερες αποδόσεις.

Προς τον ξηρότερο Αύγουστο εδώ και έναν αιώνα

Η Ινδία οδεύει προς τον ξηρότερο Αύγουστο εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, με πρόβλεψη για ελάχιστες βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές εν μέρει λόγω του καιρικού μοντέλου El Niño, όπως δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της μετεωρολογικής υπηρεσίας στο Reuters την Παρασκευή.

Με πληροφορίες του Reuters


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE