Σαγκάη | Το αυστηρό καθεστώς Lockdown κάνει τους πολίτες να ουρλιάζουν από τους ουρανοξύστες

Share on:

Σε μία προσπάθεια εκμηδενισμού των κρουσμάτων Covid 19, η Κίνα έχει εφαρμόσει αυστηρό Lockdown στη Σαγκάη. Η απόφαση αυτή επήλθε μετά την άνοδο των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες στην Κίνα. Το καθεστώς αυτό του συναγερμού οδήγησε τους Κινέζους πολίτες σε μαζικές αγορές από τα σούπερ μάρκετ με αποτέλεσμα να τελειώσουν με γρήγορο ρυθμό οι προμήθειες της αγοράς.

Η αυστηρότητα των μέτρων φαίνεται και από την χρήση ντρόουν από την κυβέρνηση με σκοπό την υπενθύμιση για εγκλεισμό στους πολίτες. Έντονους προβληματισμούς έχει προκαλέσει στην διεθνή κοινότητα ένα βίντεο στο οποίο ακούγονται ουρλιαχτά από τους ουρανοξύστες της πόλης από απεγνωσμένους ανθρώπους.

Ορισμένοι εκ των πολιτών αναφέρουν: «Ελέγχω την επιθυμία της ψυχής μου για ελευθερία, ποιος εγγυάται την ανάγκη του σώματός μου για τροφή;» , «Τα ντρόουνς έπρεπε να βομβαρδιστούν», «το πιο γελοίο είναι ότι η κοινοτική μας επιχειρηματική επιτροπή δεν μας επιτρέπει να αγοράζουμε πράγματα σε ομάδες, λέγοντας ότι η γρήγορη παράδοση θα αυξήσει το βάρος και τη διασταυρούμενη μόλυνση και μας ζητά να χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο της πνευματικής νίκης»

Πάντως ο αριθμός των κρουσμάτων το τελευταίο εικοσιτετράωρο άγγιξε τις 27 χιλιάδες φτάνοντας το αρνητικό ρεκόρ που είχε παρατηρηθεί στην αρχή της πανδημίας.

Με πληροφορίες από News247.gr

ΠΗΓΗ: Value News.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE