Η ενδοοικογενειακή βία και η διαχείριση των γυναικών που “σπάνε” τη σιωπή τους

Share on:

Το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας, της πιο διαδεδομένης μορφής έμφυλης βίας, είναι ένα θέμα βαθιά ριζωμένο στην ανισότητα των δύο φύλων, τόνισε η κα Δήμητρα ΚογκίδουΚαθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. “Όταν οι γυναίκες σπάνε την σιωπή τους, πρέπει να είμαστε εκεί και να τις στηρίζουμε”… “Τα ΜΜΕ επαναθυματοποιούν πολλές φορές τις γυναίκες που έχουν βγάλει την περιπέτειά τους προς τα έξω και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στον χειρισμό τέτοιων θεμάτων”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κογκίδου.

Όπως τόνισε η κα Μυρτώ ΠροδρομίδουΣυντονίστρια του Κέντρου «Διοτίμα» Θεσσαλονίκης, τα περιστατικά που αντιμετωπίζει κυρίως το κέντρο, είναι γυναίκες που θέλουν να ξεφύγουν από κακοποιητικές συμπεριφορές που αντιμετωπίζουν στον έγγαμο βίο.

Η Ειρήνη Γκίνη ήταν μία εμβληματική μορφή που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των γυναικών και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ομώνυμη ομάδα που δημιουργήθηκε από φοιτήτριες του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ την άνοιξη του 2021, μετά τις πρώτες καταγγελίες για κακοποίηση γυναικών και τις γυναικοκτονίες που άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE