Η Ελλάδα πρώτος προορισμός παγκοσμίως | H Valuenews στο κέντρο της Αθήνας

Share on:

Ρεπορτάζ Γεωργία Ζιαγάκη

Πλημμυρισμένο από τους τουρίστες είναι το κέντρο της Αθήνας και μιλάμε μαζί τους για την διαμονή τους στην Ελλάδα. Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την ηλιόλουστη αυτή ημέρα, περιπλανηθήκαμε στα πιο γνωστά σοκάκια της Αθήνας.

Γάλλοι, Ισπανοί, Ολλανδοί, Γερμανοί ήταν σκορπισμένοι σε όλα τα στενά και τους πεζόδρομους της πρωτεύουσας. Άλλοι για ψώνια, άλλοι για φαγητό, άλλοι θέλοντας να ανακαλύψουν κάθε γωνία αυτής της πόλης. Με τις φωτογραφικές τους μηχανές στον λαιμό, το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου τους επισκεπτόντουσαν κάθε αρχαιολογικό χώρο σε όλα τα τριγύρω μέρη.

Από την Πλάκα στην Ακρόπολη και μετά στο Θησείο και στο Μοναστηράκι περπατήσαμε μαζί τους ακούγοντας όλες τις εντυπώσεις τους.

Ένα ζευγάρι από την Ινδία με έναν φίλο τους μας είπαν πως αυτό που τους έκανε περισσότερη εντύπωση είναι οι ζεστές μας θερμοκρασίες. «Το ξέραμε ότι έχετε πολύ ζέστη αλλά όχι από τώρα. Εμείς για αυτό ήρθαμε από τον Μάϊο περιμένοντας ότι θα είναι πιο δροσερά.» Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όπως μας είπαν θα συνέχιζαν την βόλτα τους στην Γλυφάδα, θέλοντας να επισκεφτούν και την θάλασσα μας.

Οι άλλοτε άδειοι δρόμοι της Αθήνας από τις επιπτώσεις της πανδημίας πλέον ήταν γεμάτοι.

Δεν ήταν λίγοι όμως, αυτοί που απολάμβαναν ένα δροσιστικό ρόφημα ή κάποιο παραδοσιακό φαγητό σε κάποιο από τα μαγαζιά του κέντρου. Συγκεκριμένα, πολλά από αυτά ήταν γεμάτα από τις 12:00 το μεσημέρι. Νικητής των προτιμήσεων ήταν το κρασί, το οποίο αποτελούσε αγαπημένη επιλογή πάντοτε από εφυαλωμένο μπουκάλι. Βεβαίως, δεν έλειπαν από τα τραπέζια των τουριστών διάφορες ποικιλίες μπύρας, ενώ υπήρχαν και μερικοί που προτιμούσαν τα τοπικά μας ποτά όπως για παράδειγμα τη ρακή.

Πεζόδρομος Αρχαίας Αγοράς
Μοναστηράκι

Το σουβλάκι στην πρώτη λίστα των προτιμήσεων

Οι διατροφικές τους συνήθειες περιείχαν κυρίως σαλάτες και ψητά λαχανικά. Πολύ σπάνια να κάναν στάση για πρωινό αφού όπως είπαν τα ξενοδοχεία είχαν στις περισσότερες των περιπτώσεων. Για αυτόν τον λόγο παίρνουν το μεσημεριανό τους πάντοτε σε κάποιο μαγαζί. Η ελληνική σαλάτα δεν έλειπε από κανένα τραπέζι. Οι ταβέρνες από την άλλη δεν είχαν την ίδια απήχηση όπως παλαιότερα καθώς οι τιμές είναι πιο τσιμπημένες. Σε αντίθεση με τα σουβλατζίδικα που γεμίζουν από νωρίς καθώς από ότι φαίνεται το σουβλάκι δεν το αλλάζουν με τίποτα. Μιλώντας με τον κύριο Βασίλη που έχει ένα μαγαζί στον πεζόδρομο της Αρχαίας Αγοράς, μας είπε: «Πολλές φορές δεν σταματούν να παραγγέλνουν. Πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής και πιστεύουμε ότι θα πάει ακόμα καλύτερα. Το χρειαζόμαστε όλοι αυτό.» ανέφερε σχετικά με τον τουρισμό και την κατανάλωση μέχρι στιγμής.

Η Ελλάδα ο αγαπημένος προορισμός των ξένων επισκεπτών

Συζητώντας μαζί τους μας είπαν πως είναι ο αγαπημένος τους προορισμός ειδικά για οικογένειες.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ιδιαίτερα “μαγεμένοι” με τους αρχαιολογικούς χώρους καθώς όπως ανέφεραν μπορεί να επισκεφτούν τον ίδιο πάνω από δύο φορές. Για τις τιμές σχολίασαν πως είναι αρκετα προσιτές, ειδικά για τα παιδιά. ‘Οσον αφορά την καθαριότητα στα δωμάτια είτε κάποιου ξενοδοχείου είτε για κάποιο Airbnb που διαμένουν τα σχόλια τους ήταν επίσης θετικά.

Όπως τα λουλούδια στολίζουν τη γη και τα αστέρια τον ουρανό, έτσι και η Ελλάδα [στολίζει] τον κόσμο
Γιόχαν Γκότφριντ Χέρντερ (1744-1803)

Πηγή: Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE