Γλυφάδα | Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το μακελειό – Τι αναζητούν οι Αρχές

Share on:

Την άκρη του νήματος, τον λόγο εκείνο που έκανε τον Αιγύπτιο -έμπιστο της οικογένειας επί δεκαετίες- να κυριευτεί από δολοφονικό αμόκ και να σκοτώσει τρεις ανθρώπους, ερευνούν οι Αρχές.

Οι Αρχές ψάχνουν το ενδεχόμενο να υπήρξε κάποια προσωπική αιτία που πυροδότησε το δολοφονικό ντελίριο του 76χρονου Άρη.

Ο Αιγύπτιος ήταν ένα άτομο εξαιρετικά κοντά στην οικογένεια, όχι απλώς επιστάτης του κτήματος. Η σχέση ξεκινά από τη γιαγιά, η οποία φέρεται να είναι εκείνη που τον βάφτισε, ενώ εκείνος τη φρόντισε στα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Αλλά και κατόπιν ο Αιγύπτιος έμεινε εξαιρετικά κοντά στην οικογένεια, ήταν κατά μαρτυρίες παρών σε όλες τις συνάξεις της, είτε προσωπικά, είτε επιχειρηματικά και κοινωνικά. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες του που κυκλοφόρησαν χθες στα εγκαίνια πλοίου της εταιρείας να κινείται με ευχέρεια δίπλα στους πολιτικούς και στους καλλιτέχνες καλεσμένους, μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια.

Ήταν επίσης ο άνθρωπος των Πεταλιών. Ο Σπύρος Καρνέσης φέρεται να του είχε παραχωρήσει ένα παραθαλάσσιο σπίτι στο νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο είχε ως κύρια κατοικία του ο Αιγύπτιος, ενώ φρόντιζε τα σπίτια και τα κτήματα της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 76χρονος Άρης υπήρξε και μέλος σε δύο Δ.Σ. κάποιων εκ των πολλών εταιρειών της οικογένειας, κάτι που δείχνει ότι ήταν άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης τους.

Σε λογαριασμό του σε ελληνική τράπεζα βρέθηκε το ποσό των 500.000 ευρώ, ενώ από λογαριασμό του στην Ελβετία είχε διακινηθεί ποσό 1,5 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι δεν αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα.

Με βάση αυτό το φόντο για την ιδιαίτερα κοντινή σχέση του Αιγύπτιου με την οικογένεια, αλλά και την οικονομική του κατάσταση, οι Αρχές προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο του κινήτρου πίσω από το σοκαριστικό τριπλό έγκλημα.

Αναμένοντας στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, που ενδεχομένως να δείξει πιθανές συνομιλίες με κάποια από τα θύματα τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και το τραπεζικό απόρρητο, οι Αρχές, κατά πληροφορίες, στρέφονται προς το σπίτι της οδού Τσιτσάνη ως το πιθανότερο αίτιο που έβγαλε εκτός εαυτού τον 76χρονο και πυροδότησε το δολοφονικό αμόκ του.

Στα χέρια τους έχουν ήδη πολύτιμες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και υπαλλήλων που γνώριζαν καλά τόσο την οικογένεια όσο και τον Άρη, ενώ εξαιρετικά σημαντική θεωρείται η κατάθεση -όταν θα γίνει- της Δέσποινας Καρνέση. Προς το παρόν δεν θέλησε να καταθέσει. Η γυναίκα βρίσκεται σε μεγάλο σοκ, έχοντας χάσει τους δύο κοντινότερους ανθρώπους της -τον σύζυγό της και την αδελφή της- από το χέρι ενός επίσης οικείου της προσώπου, την ώρα που η ίδια γλίτωσε την τελευταία στιγμή. Ενδεχομένως να καταθέσει και ο Σπύρος Καρνέσης, ο οποίος όμως βρίσκεται στο Λονδίνο και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Με πληροφορίες του iefimerida


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE