Γιώργος | Βορειοευρωπαίοι αντικατέστησαν τους Ρώσους τουρίστες στη Βόρεια Ελλάδα

Share on:

Βορειοευρωπαίοι αντικατέστησαν το κενό των Ρώσων τουριστών στην Βόρεια Ελλάδα. Αυτό εκτιμά ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Χαλκιδικής της Ν.Δ. Γιάννης Γιώργος.

Ο καθένας μπορεί να ζήσει το όνειρο του στη Χαλκιδική, δήλωσε σε συνέντευξη του στη ValueNews.gr και τη δημοσιογράφο Γεωργία Ζιαγάκη, ο κος Γιώργος.

Ξαπλώστρες με μόνο ελάχιστη χρέωση κατανάλωσης, ενοικιαζόμενα δωμάτια ακόμα και από 45 ευρώ καθώς και πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, είναι λίγοι από τους λόγους που πρέπει να κάνεις μια βόλτα στη Χαλκιδική φέτος το καλοκαίρι.

Μεταξύ άλλων, ο κος Γιώργος αναφέρθηκε σε κατακόρυφη άνοδο της τουριστικής κίνησης, ενώ σημείωσε πως μετά την αισθητή απώλεια των Ρώσων τουριστών, η αγορά μπόρεσε και προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα.

Ειδικότερα:

Ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια

Ξενοδοχεία υπάρχουν για όλα τα βαλάντια. Για τον μήνα του Ιουλίου μπορείς να βρεις και από 60-70 ευρώ διαμονή. Η αλήθεια είναι όμως πως κυρίως έρχονται υψηλού βαλαντίου επισκέπτες, όχι μόνο από το εξωτερικό. Συνεπώς, θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να βρει κατάλυμα σε οποιοδήποτε μέρος της Χαλκιδικής, έγκαιρα όμως και γρήγορα, ειδικότερα ενόψει Αυγούστου. Επίσης, τα τριήμερα Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή γίνεται αρκετά δύσκολα, όπου εάν κάποιος δεν έχει κλείσει καλό θα ήταν να μη δοκιμάσει. Εκτός και αν αποφασίσει να πάει σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Στην τελευταία περίπτωση τα δωμάτια ξεκινούν από 45 ευρώ. Μπορούμε να δεχθούμε τον οποιονδήποτε, ο καθένας μπορεί να ζήσει το όνειρο του στη Χαλκιδική.

Υπάρχουν beach bar στα οποία θα μπορούσε κάποιος να βρει να μη χρεώνονται οι ξαπλώστρες και να έχει μόνο την ελάχιστη χρέωση κατανάλωσης. Είναι όμως τόσο μεγάλη η Χαλκιδική, έχει τόσες πολλές παραλίες. Για πιο οικονομικές λύσεις καλό είναι να μην είσαι σε μέρη πολυσύχναστα, καθώς η πολύ μεγάλη ζήτηση προκαλεί και μια άνοδο των τιμών.

Αύξηση της τουριστικής κίνησης- Προσαρμοσμένη η αγορά στην απώλεια Ρώσων τουριστών

Η τουριστική κίνηση της Χαλκίδας ανέβηκε κατακόρυφα το τελευταίο 10ήμερο. Ο Ιούνιος δεν ήταν ο αναμενόμενος Ιούνιος, ενώ η σεζόν ξεκίνησε δυναμικά, στην πορεία ομολογώ πως ίσως δεν ήταν ακριβώς ότι θέλαμε. Είμαστε όμως περίπου στη μέση του καλοκαιριού και η αλήθεια είναι πως η Χαλκιδική σφύζει από κόσμο.

Δεν έχουμε ακόμα απτά αποτελέσματα για το τι και πόσο μας προσφέρουν τα κρουαζιερόπλοια, όσον αφορά την κίνηση και την αγορά. Είναι στην κατηγορία “γρήγοροι πελάτες”. Πιστεύουμε ότι η Χαλκιδική χρειάζεται τη Θεσσαλονίκη, όπως και η Θεσσαλονίκη τη Χαλκιδική. Είναι δεμένες οι μοίρες των δύο νομών, ειδικότερα μέσω του αεροδρομίου που είναι κοντά στη Χαλκιδική, εξυπηρετούνται και οι δυο μεριές.

Η απώλεια των Ρώσων τουριστών είναι κάτι που βιώνουμε τουλάχιστον εδώ και 3 χρόνια. Μπορώ να πω πως η αγορά προσαρμόστηκε. Το κενό των Ρώσων, το οποίο φυσικά και έγινε χειρότερο μετά τον πόλεμο, καλύφθηκε από Βορειοευρωπαίους, όπως είναι οι Γερμανοί, Ολλανδοί, Γάλλοι.

Πλέγμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που ικανοποιεί τους πάντες

Έχουμε εκδηλώσεις που απλώνονται από άκρη σε άκρη του νομού. Εκδηλώσεις που τιμούν τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής, ειδικότερα γιατί έχουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας που ήρθαν το 1923 από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Έχουμε εκδηλώσεις σχεδόν καθημερινά που θα μπορούσε να βρει κανείς για να παρακολουθήσει. Πέρα αυτού, έχουμε πολλά φεστιβάλ, τα οποία γίνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στους δήμους μας. Έχουμε όμορφες συναυλίες, θεατρικά, παραδοσιακές εκδηλώσεις και πολλά ακόμα που μπορεί να περάσει κανείς διασκεδαστικά το χρόνο του στον νομό.

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE