Γιόχανσον (Επ. Μετανάστευσης) για την Πύλο| Χρειάζεται επειγόντως αλλαγή μεταναστευτικής πολιτικής

Share on:

Στο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, αναφέρθηκε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον σε συνέντευξή της στο Euronews, τονίζοντας πως το τραγικό συμβάν δείχνει ότι «χρειάζεται επειγόντως μια μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής της πολιτικής».

«Νομίζω ότι είναι ένα σημάδι του γιατί δεν λειτουργεί η μεταναστευτική μας πολιτική σωστά σήμερα. Αυτό δεν συμβαίνει με το νέο σύμφωνο της ΕΕ για τη μετανάστευση. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, και αυτό ήταν το μεγάλο επίτευγμα την περασμένη εβδομάδα, είναι ότι δείξαμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για το μεταναστευτικό. Η κατάσταση μπλοκαρίσματος που είχαμε επί επτά χρόνια έχει πλέον περάσει», τονίζει η Επίτροπος.

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια τεράστια πλειοψηφία στο Συμβούλιο της Ευρώπης που συμφωνεί ότι θα πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη ποσόστωση για τις μετεγκαταστάσεις, η οποία θα έχει ήδη καθοριστεί εκ των προτέρων. Και αυτό θα μπορούσε, φυσικά, να είναι υψηλότερο αν οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, αλλά βάζουν στο νομοθετικό κείμενο έναν ελάχιστο αριθμό. Και νομίζω ότι πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε αυτό», υπογραμμίζει.

Πηγή: Euronews


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE