Γερμανία – Δημοσκόπηση | Στο 35% το ποσοστό του ακροδεξιού AfD στη Σαξονία

Share on:

Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώνει το 35% των προθέσεων ψήφου στο ανατολικό ομόσπονδο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας, αφήνοντας πολύ πίσω τη δεξιά αντιπολίτευση, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), που περιορίζονται στο 29%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Leipziger Volkszeitung, της Freie Presse και της Sächsische Zeitung και δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη.

Το 9% του δείγματος δήλωσε πως θα ψηφίσει το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke), το 7% τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), το 6% τους Πράσινους και το 5% τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP).

Τα ποσοστά αυτά δείχνουν πως η σημερινή τρικομματική κυβερνητική συμμαχία στο κρατίδιο (CDU/SPD/Πράσινοι) διατρέχει τον κίνδυνο να χάσει την εξουσία.

Οι προσεχείς κρατιδιακές εκλογές στη Σαξονία θα διεξαχθούν την 1η Σεπτεμβρίου 2024.

Στο 20% το ποσοστό της Ακροδεξιάς  

Τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα στη Γερμανία έχουν δεσμευτεί να μην συνεργαστούν με την AfD, τα ποσοστά της οποίας στις δημοσκοπήσεις βρίσκονται γύρω στο 20% σε εθνικό επίπεδο.

Τα υψηλότερα ποσοστά του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού και αντιευρωπαϊκού κόμματος καταγράφονται στην ανατολική Γερμανία, στην οποία ανήκε η Σαξονία.

Η έρευνα του INSA για λογαριασμό των τριών εφημερίδων διενεργήθηκε από την 11η ως την 22η Αυγούστου σε δείγμα 1.500 δυνητικών ψηφοφόρων και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±2,2%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE