Γεωργούλης | Η Αθήνα μπορεί να φτάσει ακόμη πιο ψηλά, εκεί που της αξίζει

Share on:

Με κεντρικό στόχο να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις στην ανάπτυξη της Αθήνας, που θα την καταστήσει πόλη με οικουμενική διάσταση, κατέρχεται στον Δήμο Αθηναίων ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ του Κώστα Μπακογιάννη, ο Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου και Δικηγόρος του Αρείου Πάγου Σταμάτης Γεωργούλης.

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στην Valuenews.gr, ο κος Γεωργούλης αναφέρθηκε τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη της Αθήνας, όσο και σε εκείνα που επιτεύχθηκαν μέχρι σήμερα από την παρούσα δημοτική αρχή και έδωσαν ξανά ζωή στην πόλη διευκολύνοντας στο έπακρον την καθημερινότητα των δημοτών.

Ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων μίλησε ακόμη για το όραμα του που αφορά τη δημιουργία ενός Ελεύθερου Οικουμενικού Πανεπιστημίου για όλους τους πολίτες.

Ειδικότερα:

Στόχος μου να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις για να προχωρήσει η πόλη εκεί που της αξίζει

«Είναι μια ευκαιρία που δίνεται μια φορά στη ζωή του ανθρώπου. Η ευκαιρία του αιώνα θα έλεγα. Μεγάλη τιμή αλλά και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη να με επιλέξει ο Δήμαρχος Αθηναίων σε αυτή την όμορφη πόλη του πλανήτη. Είναι μια πόλη σύμβολο. Είναι μια πόλη που έχει οικουμενική διάσταση, αλλά και ταυτόχρονα είναι μια πόλη που τη ζούμε και η πρόκληση είναι καθημερινή.

Ως Αθηναίος πολίτης, η Αθήνα θα έλεγα είναι ένα σύμβολο που ακούγεται σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης. Είναι ένα σύμβολο αιώνιο, ακατάλυτο. Συνεπώς κάθε θνητός άνθρωπος θα ονειρευόταν να ήταν μια φορά υποψήφιος, αν εκλεγεί (ακόμη πιο ευτυχής) να προσφέρει με όλες τους τις δυνάμεις για να προχωρήσει η πόλη ακόμη πιο μπροστά, ακόμη πιο ψηλά, εκεί όπου της αξίζει»

Γνωρίζουμε σε βάθος τα προβλήματα κάθε γειτονιάς

«Έχουμε βιώσει σε βάθος τα προβλήματά της και γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή την όμορφη πόλη. Είναι μια πόλη με πολλά προβλήματα, αλλά είναι και μια πόλη που υπόσχεται ένα καλύτερο μέλλον στους συμπολίτες Αθηναίους. Αυτό που θα συμβούλευα είναι να αφουγκραστούμε τους πολίτες από κοντά, εκ του σύνεγγυς, να δούμε ποια είναι τα προβλήματά τους. Τι συμβαίνει στις γειτονιές, τι συμβαίνει σε κάθε πάρκο, σε κάθε δρόμο. Εκεί που ακριβώς συσσωρεύονται τα προβλήματα, εκεί που οι δρόμοι είναι χαλασμένοι, εκεί όπου τα πεζοδρόμια θέλουν μια βελτίωση, εκεί όπου τα πάρκα χρειάζονται κάτι καλύτερο για να προσφέρουν μια ανάσα ζωής και κυρίως βέβαια το πράσινο, που στην πόλη αυτή δεινοπαθεί. Έχουμε έναν πλήρη κατάλογο των προβλημάτων, θα τα θέσουμε υπόψη του Δημάρχου και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια βιώσιμη πνοή, τέτοια που η Αθήνα δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια».

Μπήκε τάξη σε κεντρικές συνοικίες της Αθήνας

«Η υπάρχουσα Δημοτική Αρχή και ελπίζουμε και επόμενη, προσπάθησε να βάλει μια τάξη σε ένα χάος. Ειλικρινά υπήρχε ένα μεγάλο χάος. Σας υπενθυμίζω τις συνοικίες του Αγίου Παντελεήμονα, την περιοχή των Αχαρνών, την περιοχή της πλατείας Βικτωρίας, της πλατείας Αμερικής. Περιοχές, τις οποίες έζησα από κοντά. Οφείλω να πω ότι μπήκε μια τάξη, ένα νοικοκύρεμα. Δεν είναι αυτό το ξέφραγο αμπέλι που ζούσαμε σε παλαιότερα χρόνια, το οποίο έκανε τον Αθηναίο να φοβάται να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του. Αυτό το χαοτικό φαινόμενο έχει πλέον εκλείψει».

Δήμος Αθηναίων και κοινωνική πολιτική

«Η δόμηση ενός κοινωνικού πλαισίου είναι τέτοια που δεν δημιουργεί φόβο πλέον στον Αθηναίο πολίτη.

Το Πολυδύναμο κέντρο που συστήθηκε μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 400 αστέγους. Κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας θα διαπιστώσει ότι έχουν μειωθεί σημαντικά τα φαινόμενα άστεγων συμπολιτών μας.

Όσον αφορά τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς να επισημάνω ότι ποτέ δεν υπήρξαν τόσοι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αθήνα και μπορούμε να πούμε στα νέα ζευγάρια γεννήστε άφοβα, έχουμε πρόβλημα δημογραφικό».

 Η Αθήνα πιο πράσινη από ποτέ

«Το πράσινο για εμάς είναι ο πνεύμονας του οξυγόνου. Φυτεύτηκαν τόσα δένδρα σε αυτή την τετραετία όσα δεν είχαν φυτευτεί τα προηγούμενα 50 χρόνια. Έχουμε μεγάλους πνεύμονες πρασίνου και σχεδιάζονται ακόμη μεγαλύτεροι. Όλα τα άλση της Αθήνας έχουν αναμορφωθεί.

Σχεδιάζεται επίσης ο μεγάλος πνεύμονας, όπου 7.500 στρέμματα στο χώρου του Βοτανικού θα φιλοξενήσουν τόσο τη δομή της αθλητικής εγκατάστασης του Παναθηναϊκού. Ο χώρος δεν θα είναι μόνο ένα απλό γήπεδο θα είναι μια σειρά από αθλητικές εγκαταστάσεις. Μια ολόκληρη πολιτεία. Θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο ορόσημο».

Ελεύθερο Οικουμενικό Αθηναϊκό Πανεπιστήμιο

«Προτείνουμε τη δημιουργία ενός Ελεύθερου Οικουμενικού Πανεπιστημίου, υπό την αιγίδα του Δήμου. Θα συμμετέχουν εκλεκτοί Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, θα λειτουργεί εξ αποστάσεως και θα δίνει στον καθένα μας την δυνατότητα να εγγραφεί, πληρώνοντας μια μικρή συνδρομή, όπου θα μπορεί να έχει τον δικό του κωδικό για να παρακολουθεί τα μαθήματα. Πιστεύω ότι ο Δήμαρχος μας θα μας στηρίξει σε αυτή μας την προσπάθεια».

Η Αθήνα δεν έκλεισε ποτέ τις πόρτες της σε οτιδήποτε ξένο

«Στην Αθήνα κατοικούν και πάρα πολλές άλλες διαφορετικές φυλές και εθνότητες που έχουν φτάσει εδώ ως μετανάστες. Αφουγκραζόμαστε και τον παλμό αυτών των ανθρώπων, τα πολιτιστικά και θρησκευτικά έθιμα. Η Αθήνα ποτέ δεν έκλεισε τις πόρτες σε οτιδήποτε ξένο ήρθε, απλά το ενσωμάτωσε. Λειτουργεί αυτή τη στιγμή ένα Τέμενος, όπου οι συμπατριώτες μας μουσουλμάνοι έχουν τον χώρο τους για να προσευχηθούν. Σεβόμαστε τα ήθη και τα έθιμά τους. Σε κάθε δημοτικό χώρο λειτουργούν διάφορα πολιτιστικά κέντρα όλων των λαών».

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE