Γεωργιάδης | Έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα

Share on:

Έκκληση σε όλες τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους να τηρήσουν σήμερα, τα νέα πιο αυστηρά μέτρα για τον καύσωνα που εκδόθηκαν με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, απηύθυνε από το Ηράκλειο, αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Κάνω έκκληση σε όλες τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σήμερα 12 με 5 το απόγευμα, στις περιοχές που έχουμε ανακοινώσει να μην προβούν σε εξωτερικές εργασίες», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. Την τήρηση των μέτρων θα επιβλέψει με εκτενείς ελέγχους, σύμφωνα με τον υπουργό, η Επιθεώρηση Εργασίας.

«Έχω ζητήσει από την Επιθεώρηση Εργασίας να κάνει εκτεταμένους ελέγχους. Η εγκύκλιος που εκδώσαμε χθες απαγορεύει παντελώς υπηρεσίες delivery και απαγορεύουμε ακόμα να λαμβάνουν παραγγελίες για delivery, τις ώρες 12 με 5», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Θέλω να πω σε όλους ότι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων δεν είναι πολυτέλεια αλλά ιερό πράγμα και εγώ ως υπουργός Εργασίας δεν πρόκειται ποτέ να δεχτώ καμία έκπτωση σε αυτό. Βάλαμε πολλά πρόστιμα την περασμένη εβδομάδα και δεν θα διστάσουμε να βάλουμε ακόμα μεγαλύτερα σήμερα, αν παραβιαστούν τα μέτρα».

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE