Γαλλία| Νέος γύρος διαδηλώσεων με πορεία στο Παρίσι

Share on:

Ενώ η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, η οποία μεταθέτει τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 έτη, έχει εγκριθεί οριστικά από το Κοινοβούλιο, τα συνδικάτα συνεχίζουν τη μάχη τους απέναντι στη γαλλική κυβέρνηση.

Μένει να δούμε αν τα συνδικάτα θα καταφέρουν να αναζωογονήσουν το κίνημα σήμερα. Οι πρώτες πορείες ξεκίνησαν σε πολλές γαλλικές πόλεις. Στο Παρίσι, η διαδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) από την Place des Invalides.

Την 11η ημέρα της κινητοποίησης, 740.000 διαδηλωτές διαδήλωσαν σε όλη τη Γαλλία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, όταν πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την ίδια στιγμή, ο τόνος σκληραίνει μεταξύ της εκτελεστικής εξουσίας και των κοινωνικών εταίρων. Το Μέγαρο των Ηλυσίων επέκρινε την άρνηση των αντιπάλων του κειμένου να συμβιβαστούν, ενώ ο επικεφαλής του συνδικάτου CFDT Λοράν Μπεργζέ κάλεσε τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, να «συγκρατήσει τα νεύρα του».

Οι τελευταίες διαδηλώσεις αμαυρώθηκαν από επεισόδια, αλλά και από σοβαρή αστυνομική βία. Αυτή την Πέμπτη, 11.500 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα αναπτυχθούν στη Γαλλία, εκ των οποίων 4.200 μόνο στο Παρίσι.

naftemporiki.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE